Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
2 duże jajka
60g chudego twarogu
20g mozzarelli
10g mąki orkiszowej
sól i pieprz ziołowy
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).
2. Roztrzepujemy jajka widelcem. Łączymy je z przyprawami, startą na tarce mozzarellą, rozgniecionym widelcem twarogiem i mąką.
3. Wylewamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.
4. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).
Przyznam się Wam szczerze, że wcale nie byłam przekonana do pomysłu na mocno serowe trójkąty omletowe.
Przygotowywałam je w biegu, bo byłam zwyczajnie głodna i chciałam zjeść coś wartościowego na szybko.
Okazało się, że czasami im mniej się staramy, tym lepiej coś nam wychodzi,
bo trójkąty były smaczne i mega pożywne :) Oby więcej takich przepisów!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro