Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 1 omlet

 

 

Składniki

 

2 duże jajka

60g chudego twarogu

20g mozzarelli

10g mąki orkiszowej

sól i pieprz ziołowy

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).

2. Roztrzepujemy jajka widelcem. Łączymy je z przyprawami, startą na tarce mozzarellą, rozgniecionym widelcem twarogiem i mąką.

3. Wylewamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.

4. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).

Przyznam się Wam szczerze, że wcale nie byłam przekonana do pomysłu na mocno serowe trójkąty omletowe.

Przygotowywałam je w biegu, bo byłam zwyczajnie głodna i chciałam zjeść coś wartościowego na szybko.

Okazało się, że czasami im mniej się staramy, tym lepiej coś nam wychodzi,
bo t
rójkąty były smaczne i mega pożywne :) Oby więcej takich przepisów!

24/03/2021

Mocno serowe trójkąty omletowe

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro