Czas przygotowania: 20 minut
Czas chłodzenia: 2 godziny
Ilość: 2 serniczki
Składniki
100g ricotty
100g skyru
50g galaretki malinowej
15g odżywki białkowej (u mnie bezsmakowa)
200ml wrzątku
150g malin
10g płatków migdałowych
Wykonanie
1. Rozpuszczamy galaretkę we wrzątku. Gdy lekko przestygnie, miksujemy 2/3 płynu z ricottą, skyrem i odżywką białkową.
2. Przelewamy płyn do 2 miseczek, pokrywamy go połową malin i wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia.
3. Blendujemy resztę galaretki z pozostałymi malinami i wylewamy powstały mas na warstwę malin.
4. Dekorujemy serniczki płatkami migdałów i wstawiamy do lodówki na ok. 2h.
Mocno malinowy serniczek na zimno, to spełnienie marzeń w upalne dni!
Takie pyszności możecie sobie sprawić niewielkim nakładem pracy i przy użyciu małej liczby składników.
Pomimo swojej prostoty, całość wygląda i smakuje świetnie, a do tego zawiera mnóstwo witamin.
To po prostu deser idealny :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro