Czas przygotowania: 20 minut

Czas chłodzenia: 2 godziny

Ilość: 2 serniczki

 

 

Składniki

 

100g ricotty

100g skyru

50g galaretki malinowej

15g odżywki białkowej (u mnie bezsmakowa)

200ml wrzątku

150g malin

10g płatków migdałowych

 

 

Wykonanie

 

1. Rozpuszczamy galaretkę we wrzątku. Gdy lekko przestygnie, miksujemy 2/3 płynu z ricottą, skyrem i odżywką białkową.

2. Przelewamy płyn do 2 miseczek, pokrywamy go połową malin i wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia.

3. Blendujemy resztę galaretki z pozostałymi malinami i wylewamy powstały mas na warstwę malin.

4. Dekorujemy serniczki płatkami migdałów i wstawiamy do lodówki na ok. 2h.

Mocno malinowy serniczek na zimno, to spełnienie marzeń w upalne dni!

Takie pyszności możecie sobie sprawić niewielkim nakładem pracy i przy użyciu małej liczby składników.

Pomimo swojej prostoty, całość wygląda i smakuje świetnie, a do tego zawiera mnóstwo witamin.
To po prostu deser idealny :)

01/08/2022

Mocno malinowy serniczek na zimno

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro