Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 naleśnik
Składniki
20g mąki kukurydzianej
5g kakao
5g erytrolu
10g czekoladowej odżywki białkowej
40g mleka (u mnie 0,5%)
1 jajko
150g skyru waniliowego
1 gruby plaster pomarańczy
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię do naleśników.
2. Miksujemy mąkę, jajko, mleko, erytrol, kakao i odżywkę białkową.
3. Wylewamy ciasto na patelnię i zmniejszamy ogień. Gdy wierzch naleśnika się zetnie, smarujemy go 2/3 skyru i składamy go na pół.
4. Po kilku minutach smarujemy powstałe półkole resztą skyru, znowu składamy na pół i podsmażamy całość po 2 min. z każdej strony.
5. Podajemy naleśnika z kawałkami pomarańczy.
Miały wyjść mini pankejki, a wyszedł... naleśnik!
Rzadko zdarza mi się zmieniać plany w trakcie gotowania, ale tym razem posłuchałam swojej
intuicji i przygotowałam mocno czekoladowego naleśnika ze skyrem.
Wyszedł idealnie - był pyszny i pożywny, a całości dopełniał lekko zapieczony skyr :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro