Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 1 naleśnik

 

 

Składniki

 

20g mąki kukurydzianej

5g kakao

5g erytrolu

10g czekoladowej odżywki białkowej

40g mleka (u mnie 0,5%)

1 jajko

150g skyru waniliowego

1 gruby plaster pomarańczy

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię do naleśników.

2. Miksujemy mąkę, jajko, mleko, erytrol, kakao i odżywkę białkową.

3. Wylewamy ciasto na patelnię i zmniejszamy ogień. Gdy wierzch naleśnika się zetnie, smarujemy go 2/3 skyru i składamy go na pół.

4. Po kilku minutach smarujemy powstałe półkole resztą skyru, znowu składamy na pół i podsmażamy całość po 2 min. z każdej strony.

5. Podajemy naleśnika z kawałkami pomarańczy.

Miały wyjść mini pankejki, a wyszedł... naleśnik!
Rzadko zdarza mi się zmieniać plany w trakcie gotowania, ale tym razem posłuchałam swojej
intuicji i przygotowałam
mocno czekoladowego naleśnika ze skyrem.
Wyszedł
idealnie - był pyszny i pożywny, a całości dopełniał lekko zapieczony skyr  :)

12/01/2021

Mocno czekoladowy naleśnik ze skyrem

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro