Czas przygotowania: 10 minut
Czas gotowania: 25 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
300g chudej ryby (u mnie miruna)
sól ziołowa
1 czerwona papryka
1 łyżeczka ziół prowansalskich
30g śmietany 12%
100g kaszy bulgur
Wykonanie
1. Gotujemy bulgur na sypko i odstawiamy go na bok.
2. Usuwamy z papryki gniazdo nasienne, kroimy w plastry i gotujemy na parze przez ok. 25 min.
3. Blendujemy ją ze śmietaną i ziołami prowansalskimi.
4. Nacieramy rybę solą ziołową i obsmażamy ją na suchej teflonowej patelni pzez ok. 5 min.
5. Po tym czasie odwracamy ją, pokrywamy sosem i dusimy na małym ogniu przez kolejne 5 min.
6. Podajemy rybę z kaszą.
Przypomniałam sobie o zapasach ryby w zamrażarce, a do tego miałam w lodówce samotną paprykę,
która nie mogła się doczekać użycia :P Dzięki temu powstał pyszny obiad
- miruna z sosem paprykowo-śmietanowym. Jest to prosty pomysł na niebanalny,
a do tego zdrowy obiad, który składa się z dosłownie kilku prostych składników.
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro