Czas przygotowania: 5 minut

Czas chłodzenia: 3 godziny

Ilość: 10 mini serniczków

 

 

Składniki

 

250g serka ricotta

180g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

35g orzechów nerkowca

15g wiórków kokosowych

30g erytrolu

100g owoców (u mnie maliny)

 

 

Wykonanie

 

1. Mielimy orzechy i wiórki na mąkę. Kładziemy po 1 łyżeczce masy do foremki i ugniatamy ją, tworząc spód serniczka.

2. Miksujemy ricottę z jogurtem i erytrolem. Przekładamy do foremek.

3. Na wierzchu serniczka układamy owoce i wkładamy do lodówki na 3h*.

 

*W zależności od użytego sera i jogurtu po schłodzeniu serniczki wyjdą nam ładnie z foremki lub trzeba będzie im trochę pomóc (tak jak u mnie:)).

22/02/2020

Mini serniczki z ricotty

Lubicie desery, ale zawsze po ich zjedzeniu macie wyrzuty sumienia? Jeśli tak, to spodobają się Wam
mini serniczki z ricotty, których spłaszowanie niesie za sobą same plusy. Dostarczą Wam niewielkiej ilości kalorii, trochę białka i zdrowego tłuszczu. Dodatkowo, ich przygotowanie nie wymaga żadnych kulinarnych umiejętności, pieczenia, ani używania wymyślnych sprzętów, więc dalsza reklama jest już zbędna :)

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro