Czas przygotowania: 5 minut
Czas chłodzenia: 3 godziny
Ilość: 10 mini serniczków
Składniki
250g serka ricotta
180g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
35g orzechów nerkowca
15g wiórków kokosowych
30g erytrolu
100g owoców (u mnie maliny)
Wykonanie
1. Mielimy orzechy i wiórki na mąkę. Kładziemy po 1 łyżeczce masy do foremki i ugniatamy ją, tworząc spód serniczka.
2. Miksujemy ricottę z jogurtem i erytrolem. Przekładamy do foremek.
3. Na wierzchu serniczka układamy owoce i wkładamy do lodówki na 3h*.
*W zależności od użytego sera i jogurtu po schłodzeniu serniczki wyjdą nam ładnie z foremki lub trzeba będzie im trochę pomóc (tak jak u mnie:)).
Lubicie desery, ale zawsze po ich zjedzeniu macie wyrzuty sumienia? Jeśli tak, to spodobają się Wam
mini serniczki z ricotty, których spłaszowanie niesie za sobą same plusy. Dostarczą Wam niewielkiej ilości kalorii, trochę białka i zdrowego tłuszczu. Dodatkowo, ich przygotowanie nie wymaga żadnych kulinarnych umiejętności, pieczenia, ani używania wymyślnych sprzętów, więc dalsza reklama jest już zbędna :)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro