Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Ilość: 12 serniczków
Składniki
600 twarogu sernikowego (u mnie President)
1 jajko
70g erytrolu
50g malin
kilka kropli aromatu waniliowego
1 op. budyniu malinowego bez cukru (40g)
4 herbatniki (u mnie Petit Beurre)
Wykonanie
1. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C (grzanie góra-dół).
2. Kruszymy ciastka w malakserze i wsypujemy je na dno foremek do babeczek.
3. Blendujemy maliny z 5g erytrolu na gładki mus.
4. Ubijamy jajko na puszystą masę, a potem stopniowo dodajemy erytrol, twaróg, budyń i aromat waniliowy.
5. Przekładamy masę do foremek. Na wierzchu serniczków kładziemy kilka małych kleksów musu malinowego.
6. Robimy wykałaczką zawijasy i pieczemy całość przez ok. 30 min.
Rzadko zdarza mi się upiec sernik ze spodem, ale dla moich ulubionych herbatników jestem w stanie się poświęcić :P
Poznajcie mini serniczki z musem malinowym, czyli prosty i lekki przepis na udany deser.
Połączenie pokruszonych ciastek, kremowego sera i lekko kwaśnych malin to połączenie idealne....
Przekonajcie się sami!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro