Czas przygotowania: 15 minut

Czas pieczenia: 30 minut

Ilość: 12 serniczków

 

 

Składniki

 

600 twarogu sernikowego (u mnie President)

1 jajko

70g erytrolu

50g malin

kilka kropli aromatu waniliowego

1 op. budyniu malinowego bez cukru (40g)

4 herbatniki (u mnie Petit Beurre)

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C (grzanie góra-dół).

2. Kruszymy ciastka w malakserze i wsypujemy je na dno foremek do babeczek.

3. Blendujemy maliny z 5g erytrolu na gładki mus.

4. Ubijamy jajko na puszystą masę, a potem stopniowo dodajemy erytrol, twaróg, budyń i aromat waniliowy.

5. Przekładamy masę do foremek. Na wierzchu serniczków kładziemy kilka małych kleksów musu malinowego.

6. Robimy wykałaczką zawijasy i pieczemy całość przez ok. 30 min.

Rzadko zdarza mi się upiec sernik ze spodem, ale dla moich ulubionych herbatników jestem w stanie się poświęcić :P

Poznajcie mini serniczki z musem malinowym, czyli prosty i lekki przepis na udany deser.

Połączenie pokruszonych ciastek, kremowego sera i lekko kwaśnych malin to połączenie idealne....

Przekonajcie się sami!

14/01/2021

Mini serniczki z musem malinowym

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro