Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 10 minut
Ilość: 6 serniczków
Składniki
500g chudego twarogu
25g pasty tahini
1 jajko
1 białko jajka
30g mąki owsianej
40g erytrolu
5g sezamu
garść borówek
Wykonanie
1. Blendujemy na gładko twaróg, tahini, jajko, białko, erytrol i mąkę owsianą.
2. Przekładamy masę do rondelka i gotujemy przez ok. 10 min. ciągle mieszając.*
3. Rozkładamy serniczki do 6 kubeczków. Podajemy je z borówkami i sezamem.
*Naprawdę ciągle, bo inaczej masa od razu się Wam przypali :(
Gotowane serniki w różnych wariantach smakowych pojawiają się u mnie już od długiego czasu.
Tym razem pozbyłam się zalegających zapasów pasty tahini
i przygotowałam mini serniczki chałwowe.
Wyszły bajecznie kremowe i lekkie, więc na lekki deser były jak znalazł!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro