Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 10 minut

Ilość: 6 serniczków

 

 

Składniki

 

500g chudego twarogu

25g pasty tahini

1 jajko

1 białko jajka

30g mąki owsianej

40g erytrolu

5g sezamu

garść borówek

 

 

Wykonanie

 

1. Blendujemy na gładko twaróg, tahini, jajko, białko, erytrol i mąkę owsianą.

2. Przekładamy masę do rondelka i gotujemy przez ok. 10 min. ciągle mieszając.*

3. Rozkładamy serniczki do 6 kubeczków. Podajemy je z borówkami i sezamem.

 

*Naprawdę ciągle, bo inaczej masa od razu się Wam przypali :(

Gotowane serniki w różnych wariantach smakowych pojawiają się u mnie już od długiego czasu.
Tym razem pozbyłam się zalegających zapasów pasty tahini
i przygotowałam
mini serniczki chałwowe.

Wyszły bajecznie kremowe i lekkie, więc na lekki deser były jak znalazł!

30/03/2022

Mini serniczki chałwowe

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro