Czas przygotowania: 4 minuty

Czas smażenia: 6 minut

Ilość: 3 pizzerinki

 

 

Składniki

 

25g mąki gryczanej

100g wysokobiałkowego serka wiejskiego

przyprawa do pizzy/mix włoskich ziół

1 białko z większego jajka

10g salami

15g kukurydzy z puszki

1 łyżka ketchupu

20g mozzarelli

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Mieszamy wszystkie składniki łyżką do uzyskania dość gęstej masy.

2. Wykładamy masę na patelnię - po 2 łyżki na 1 pizzerinkę. Zmniejszamy ogień.

4. Smażymy placki na średnim ogniu przez ok. 3 min., po czym smarujemy je ketchupem, dekorujemy kukurydzą salami otraz startym na tarce serem i zapiekamy przez kolejne 3 min. pod przykryciem.

Mini pizzerinki gryczane może i nie powalają urodą,
ale naprawdę bardzo mi posmakowały.

Lubię apetycznie wyglądające dania, ale dla takich pyszności mogę zrobić wyjątek!

W końcu kto z nas nie lubi pizzy? :)

29/07/2022

Mini pizzerinki gryczane

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro