Czas przygotowania: 4 minuty
Czas smażenia: 6 minut
Ilość: 3 pizzerinki
Składniki
25g mąki gryczanej
100g wysokobiałkowego serka wiejskiego
przyprawa do pizzy/mix włoskich ziół
1 białko z większego jajka
10g salami
15g kukurydzy z puszki
1 łyżka ketchupu
20g mozzarelli
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Mieszamy wszystkie składniki łyżką do uzyskania dość gęstej masy.
2. Wykładamy masę na patelnię - po 2 łyżki na 1 pizzerinkę. Zmniejszamy ogień.
4. Smażymy placki na średnim ogniu przez ok. 3 min., po czym smarujemy je ketchupem, dekorujemy kukurydzą salami otraz startym na tarce serem i zapiekamy przez kolejne 3 min. pod przykryciem.
Mini pizzerinki gryczane może i nie powalają urodą,
ale naprawdę bardzo mi posmakowały.
Lubię apetycznie wyglądające dania, ale dla takich pyszności mogę zrobić wyjątek!
W końcu kto z nas nie lubi pizzy? :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro