Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 4 x 4 minuty
Ilość: 2 porcje x 2 omlety
Składniki
2 jajka
30g startego parmezanu
sól i pieprz
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię o średnicy 10 cm.
2. Ubijamy widelcem jajka, ser i przyprawy.
3. Wylewamy na patelnię 1/4 masy i smażymy omleta na małym ogniu pod przykryciem.
4. Po ok. 2 min. odwracamy go na drugą stronę i smażymy jeszcze przez chwilę. Powtarzamy czynność z 3 pozostałymi częściami masy jajecznej.
Dawno nie było u mnie omletów, a już szczególnie tych wytrawnych!
Ostatnio testuję przepisy z parmezanem, więc wpadłam na pyszny pomysł - mini omlety parmezanowe.
Wyszło świetnie - prosto, smacznie, a do tego pożywnie. Omlety nie mają ani grama węglowodanów,
więc są idealne dla fanów śniadań białkowo-tłuszczowych, osób na diecie keto oraz fanów dobrego jedzenia:)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro