Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 4 x 4 minuty

Ilość: 2 porcje x 2 omlety

 

 

Składniki

 

2 jajka

30g startego parmezanu

sól i pieprz

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię o średnicy 10 cm.

2. Ubijamy widelcem jajka, ser i przyprawy.

3. Wylewamy na patelnię 1/4 masy i smażymy omleta na małym ogniu pod przykryciem.

4. Po ok. 2 min. odwracamy go na drugą stronę i smażymy jeszcze przez chwilę. Powtarzamy czynność z 3 pozostałymi częściami masy jajecznej.

17/02/2021

Mini omlety parmezanowe

Dawno nie było u mnie omletów, a już szczególnie tych wytrawnych!

Ostatnio testuję przepisy z parmezanem, więc wpadłam na pyszny pomysł - mini omlety parmezanowe.

Wyszło świetnie - prosto, smacznie, a do tego pożywnie. Omlety nie mają ani grama węglowodanów,

więc są idealne dla fanów śniadań białkowo-tłuszczowych, osób na diecie keto oraz fanów dobrego jedzenia:)

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro