Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 2 porcje x 3 kanapki
Składniki
2 mniejsze bataty (ok. 200g po obraniu)
100g chudego twarogu
50g skyru
10g erytrolu
kilka kropli aromatu waniliowego
garść świeżych borówek/malin
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię grillową i na małym ogniu podsmażamy krążki* batatów przez ok. 10 min. (d0 zmięknięcia).
2. Łączymy widelcem twaróg, skyr, erytrol i aromat waniliowy.
3. Podajemy 'kanapki" z batatów z powstałym serkiem i świeżymi owocami.
*ok. 0,5cm każdy
Nawet nie wiem, jak mam Wam opisać mini kanapki z batatów na słodko,
bo są tak oryginalne, że po prostu trzeba ich spróbować!
Nie wymagają wiele pracy, a prezentują się mega apetycznie, więc spokojnie możecie je zaserwować
jako imprezową przekąskę lub zdrowy deser :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro