Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 2 porcje x 3 kanapki

 

 

Składniki

 

2 mniejsze bataty (ok. 200g po obraniu)

100g chudego twarogu

50g skyru

10g erytrolu

kilka kropli aromatu waniliowego

garść świeżych borówek/malin

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię grillową i na małym ogniu podsmażamy krążki* batatów przez ok. 10 min. (d0 zmięknięcia).

2. Łączymy widelcem twaróg, skyr, erytrol i aromat waniliowy.

3. Podajemy 'kanapki" z batatów z powstałym serkiem i świeżymi owocami.

 

*ok. 0,5cm każdy

Nawet nie wiem, jak mam Wam opisać mini kanapki z batatów na słodko,
bo są tak oryginalne, że po prostu trzeba ich spróbować!

Nie wymagają wiele pracy, a prezentują się mega apetycznie, więc spokojnie możecie je zaserwować
jako imprezową przekąskę lub zdrowy deser :)

08/08/2021

Mini kanapki z batatów na słodko

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro