Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 8 minut

Ilość: 4 mini burgery

 

 

Składniki

 

4 jajka

0,75l wody

1 duży liść sałaty lodowej

1 plaster sera żółtego light

1 plaster weliny drobiowej

2 plastry pomidora (ok. 40g)

4 plastry ogórka (ok. 20g)

4 wykałaczki

sól

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy wodę w garnku z odrobiną soli.

2. Gdy zacznie wrzeć, zmniejszamy płomień i wkładamy do niej jajka. Gotujemy je przez 8 min.

3. Obieramy przestudzone jajka i kroimy na połówki.

4. Kroimy sałatę, ser i wędlinę na 4 części. Plastry pomidora dzielimy na 2 części.

5. Na jednej części jajka układamy plaster sałaty, wędliny, pomidora, ogórka i sera.

6. Całość przykrywamy drugą połówką jajka i spinamy wykałaczką.

Najprostsze rozwiązania bywają najlepsze, ale często są tak oczywiste, że w życiu ne przyszłyby nam do głowy...

Tak właśnie jest w przypadku mini burgerów z jajek, które są genialne w swojej prostocie,
ale jednocześnie smaczne i bardzo efektowne :)
Idealnie sprawdzą się jako imprezowa przystawka,
ale też szybka przekąska dla osób znudzonych klasycznymi kanapkami z jajkiem.

03/08/2020

Mini burgery z jajek

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro