Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 8 minut
Ilość: 4 mini burgery
Składniki
4 jajka
0,75l wody
1 duży liść sałaty lodowej
1 plaster sera żółtego light
1 plaster weliny drobiowej
2 plastry pomidora (ok. 40g)
4 plastry ogórka (ok. 20g)
4 wykałaczki
sól
Wykonanie
1. Gotujemy wodę w garnku z odrobiną soli.
2. Gdy zacznie wrzeć, zmniejszamy płomień i wkładamy do niej jajka. Gotujemy je przez 8 min.
3. Obieramy przestudzone jajka i kroimy na połówki.
4. Kroimy sałatę, ser i wędlinę na 4 części. Plastry pomidora dzielimy na 2 części.
5. Na jednej części jajka układamy plaster sałaty, wędliny, pomidora, ogórka i sera.
6. Całość przykrywamy drugą połówką jajka i spinamy wykałaczką.
Najprostsze rozwiązania bywają najlepsze, ale często są tak oczywiste, że w życiu ne przyszłyby nam do głowy...
Tak właśnie jest w przypadku mini burgerów z jajek, które są genialne w swojej prostocie,
ale jednocześnie smaczne i bardzo efektowne :) Idealnie sprawdzą się jako imprezowa przystawka,
ale też szybka przekąska dla osób znudzonych klasycznymi kanapkami z jajkiem.
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro