Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 35 minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

60g mąki gryczanej

120g mleka (u mnie 0,5%)

2 jajka

300g piersi z kurczaka

30g czerwonej/żółtej papryki

45g kukurydzy z puszki

szczypiorek

2 większe pieczarki (ok. 100g)

30g mozzarelli

1 łyżka mieszanki włoskich ziół

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Kroimy mięso w drobną kosteczkę i obsypujemy je włoskimi ziołami.

3. Paprykę kroimy w drobną kostkę, szczypiorek szatkujemy, pieczarki kroimy w półplastry, a kukurydzę odsączamy z zalewy.

4. Ubijamy krótko jajka z mąką i mlekiem. Wylewamy ciasto do żaroodpornej formy.

5. Układamy na niej mięso oraz pokrojone warzywa i zapiekamy przez 20 min.

6. Po tym czasie posypujemy całość startym na tarce serem i zapiekamy przez kolejne 15 min.

Ostatnio przypadł mi do gustu pieczony naleśnik, dlatego postanowiłam przygotować go w wersji obiadowej.

W ten sposób powstało mięso zapiekane w cieście naleśnikowym.
Jest to prosty przepis, w którym cała nasza praca polega na pokrojeniu i wymieszaniu składników.
Resztę wykona za nas piekarnik i po chwili będziecie mieli pyszny, a zarazem ciekawy i pożywny posiłek :)

21/01/2021

Mięso zapiekane w cieście naleśnikowym

Ostatnio przypadł mi do gustu pieczony naleśnik, dlatego postanowiłam przygotować go w wersji obiadowej.

W ten sposób powstało mięso zapiekane w cieście naleśnikowym.
Jest to prosty przepis, w którym cała nasza praca polega na pokrojeniu i wymieszaniu składników.
Resztę wykona za nas piekarnik i po chwili będziecie mieli pyszny, a zarazem ciekawy i pożywny posiłek :)

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro