Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 35 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
60g mąki gryczanej
120g mleka (u mnie 0,5%)
2 jajka
300g piersi z kurczaka
30g czerwonej/żółtej papryki
45g kukurydzy z puszki
szczypiorek
2 większe pieczarki (ok. 100g)
30g mozzarelli
1 łyżka mieszanki włoskich ziół
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Kroimy mięso w drobną kosteczkę i obsypujemy je włoskimi ziołami.
3. Paprykę kroimy w drobną kostkę, szczypiorek szatkujemy, pieczarki kroimy w półplastry, a kukurydzę odsączamy z zalewy.
4. Ubijamy krótko jajka z mąką i mlekiem. Wylewamy ciasto do żaroodpornej formy.
5. Układamy na niej mięso oraz pokrojone warzywa i zapiekamy przez 20 min.
6. Po tym czasie posypujemy całość startym na tarce serem i zapiekamy przez kolejne 15 min.
Ostatnio przypadł mi do gustu pieczony naleśnik, dlatego postanowiłam przygotować go w wersji obiadowej.
W ten sposób powstało mięso zapiekane w cieście naleśnikowym.
Jest to prosty przepis, w którym cała nasza praca polega na pokrojeniu i wymieszaniu składników.
Resztę wykona za nas piekarnik i po chwili będziecie mieli pyszny, a zarazem ciekawy i pożywny posiłek :)
Ostatnio przypadł mi do gustu pieczony naleśnik, dlatego postanowiłam przygotować go w wersji obiadowej.
W ten sposób powstało mięso zapiekane w cieście naleśnikowym.
Jest to prosty przepis, w którym cała nasza praca polega na pokrojeniu i wymieszaniu składników.
Resztę wykona za nas piekarnik i po chwili będziecie mieli pyszny, a zarazem ciekawy i pożywny posiłek :)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro