Czas przygotowania: 20 minut
Czas pieczenia: 20 minut
Ilość: 3 porcje x 3 wafle
Składniki
450g zmielonej piersi z kurczaka
4 arkusze wafli (ok. 80g)
1/2 czerwonej cebuli
3 jajka
1 łyżeczka suszonego czosnku
2 łyżeczki ulubionych ziół
60g mozzarelli
Wykonanie
1. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C (grzanie góra-dół).
2. Szatkujemy cebulę. Łączymy ją z mięsem, przyprawami i 1 jajkiem. Dzielimy masę i starty ser na 3 części.
3. Rozkładamy równomiernie 1 część mięsa na waflu, przykrywamy ją serem oraz kolejnym waflem i tak do wyczerpania składników.
4. Roztrzepujemy 2 jajka widelcem i panierujemy w nich wafle.
5. Przekładamy wafle na blaszkę wyłożoną papierem i zapiekamy przez 10 min.
6. Obracamy wafle na drugą stronę i pieczemy jeszcze przez 10 min.
Mielone w waflach? Kiedy usłyszałam o tym przepisie, od razu pomyślałam,
że efekt musi być marny - w końcu wafle kojarzyły mi się tylko z deserem...
Okazało się, że z odpowiednio dobranymi przyprawami, takie danie może być naprawdę smaczne i może uchronić nas od nudy w kuchni. Przepis jest bardzo prosty, więc szczerze Wam go polecam!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro