Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 40 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
300g zmielonej szynki wieprzowej
1/2 cebuli
1 łyżka ulubionych ziół
30g mozzarelli
90g lekkiego serka Philadelphia
100g kiszonej kapusty
300g ziemniaków
Wykonanie
1. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C (termoobieg).
2. Łączymy mięso z drobno pokrojoną cebulą oraz ziołami i formujemy z nich 6 lekko spłaszczonych kotletów.
3. Układamy je na dnie naczynia żaroodpornego i zapiekamy przez 25 min.
4. W międzyczasie, obieramy ziemniaki, kroimy na ćwiartki i gotujemy na parze.
5. Łączymy ze sobą poszatkowaną kapustę, serek i starty na tarce ser, po czym przykrywamy nimi kotlety.
6. Zapiekamy całość przez kolejne 15 min. i podajemy z ziemniakami.
Nie lubicie nudy w kuchni i szukacie pomysłu na smaczny, ale niecodzienny obiad?
Jeśli tak, to pomysł na kotlety mielone pod pierzynką z kiszonej kapusty na pewno się Wam spodoba.
Do jego realizacji nie potrzeba żadnych wymyślnych składników, ani zbyt dużo pracy,
więc śmiało mogę go Wam polecić, jako prostą i pyszną obiadową inspirację :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro