Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 40  minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

300g zmielonej szynki wieprzowej

1/2 cebuli

1 łyżka ulubionych ziół

30g mozzarelli

90g lekkiego serka Philadelphia

100g kiszonej kapusty

300g ziemniaków

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C (termoobieg).

2. Łączymy mięso z drobno pokrojoną cebulą oraz ziołami i formujemy z nich 6 lekko spłaszczonych kotletów.

3. Układamy je na dnie naczynia żaroodpornego i zapiekamy przez 25 min.

4. W międzyczasie, obieramy ziemniaki, kroimy na ćwiartki i gotujemy na parze. 

5. Łączymy ze sobą poszatkowaną kapustę, serek i starty na tarce ser, po czym przykrywamy nimi kotlety.

6. Zapiekamy całość przez kolejne 15 min. i podajemy z ziemniakami.

Nie lubicie nudy w kuchni i szukacie pomysłu na smaczny, ale niecodzienny obiad?

Jeśli tak, to pomysł na kotlety mielone pod pierzynką z kiszonej kapusty na pewno się Wam spodoba.

Do jego realizacji nie potrzeba żadnych wymyślnych składników, ani zbyt dużo pracy,
więc śmiało mogę go Wam polecić, jako prostą i pyszną obiadową inspirację :)

10/07/2021

Mielone pod pierzynką z kiszonej kapusty

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro