Czas przygotowania: 15 minut
Czas chłodzenia: 3 godziny
Ilość: 2 deserki
Składniki
100g chudego twarogu
150g maślanki
10g żelatyny
100g wrzącej wody
10g erytrolu
80g borówek
100g jeżyn/truskawek (mogą być mrożone)
Wykonanie
1. Rozpuszczamy żelatynę we wrzątku i studzimy ją.
2. Blendujemy twaróg, maślankę, erytrol i jeżyny/truskawki.
3. Mieszamy letnią żelatynę z masą serowo-owocową i przelewamy ją do pucharków.
4. Na wierzchu deserów układamy borówki.
5. Chłodzimy deserki przez 3h.
Mam teraz fazę na desery na zimno :) Nic dziwnego, bo w końcu doczekaliśmy się lata!
Na szczęście nie oznacza to, że muszę sięgać po kupne lody pełne tłuszczu.
Odkrywam teraz przepisy na zimne desery na bazie jogurtu/sera, bo przecież białka nigdy za wiele :)
Tak też powstał maślankowy deserek owocowy!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro