Czas przygotowania: 15 minut

Czas chłodzenia: 3 godziny

Ilość: 2 deserki

 

 

Składniki

 

100g chudego twarogu

150g maślanki

10g żelatyny

100g wrzącej wody

10g erytrolu

80g borówek

100g jeżyn/truskawek (mogą być mrożone)

 

 

Wykonanie

 

1. Rozpuszczamy żelatynę we wrzątku i studzimy ją.

2. Blendujemy twaróg, maślankę, erytrol i jeżyny/truskawki.

3. Mieszamy letnią żelatynę z masą serowo-owocową i przelewamy ją do pucharków.

4. Na wierzchu deserów układamy borówki.

5. Chłodzimy deserki przez 3h.

Mam teraz fazę na desery na zimno :) Nic dziwnego, bo w końcu doczekaliśmy się lata!

Na szczęście nie oznacza to, że muszę sięgać po kupne lody pełne tłuszczu.
Odkrywam teraz przepisy na zimne desery na bazie jogurtu/sera, bo przecież białka nigdy za wiele :)

Tak też powstał maślankowy deserek owocowy!

07/06/2020

Maślankowy deserek owocowy

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro