Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 5 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
40g kaszy manny
200ml mleka (u mnie 0,5%)
1 mniejsza marchewka (ok. 70g)
1 płaska łyżeczka cynamonu
Wykonanie
1. Gotujemy na mleku kaszę z cynamonem do odparowania większości płynu (ok. 5 min.).
2. W międzyczasie, ścieramy marchewkę na tarce o małych oczkach.
3. Po zdjęciu ognia, łączymy kaszę z marchewką* i przekładamy do miseczki.
*Jeśli lubicie gotowaną marchewkę, to możecie ugotować ją razem z kaszą.
Macie mało czasu na przygotowanie śniadania, ale klasyczna owsianka się Wam przejadła?
Jeśli tak, to mam dla Was pyszną propozycję!
Marchewkowa kasza manna to prosty i szybki w przyrządzeniu pomysł na wartościowy posiłek.
Do jej przygotowania wystarczą tylko 4 składniki, a smak jest naprawdę rewelacyjny :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro