Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 5 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

40g kaszy manny

200ml mleka (u mnie 0,5%)

1 mniejsza marchewka (ok. 70g)

1 płaska łyżeczka cynamonu

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy na mleku kaszę z cynamonem do odparowania większości płynu (ok. 5 min.).

2. W międzyczasie, ścieramy marchewkę na tarce o małych oczkach.

3. Po zdjęciu ognia, łączymy kaszę z marchewką* i przekładamy do miseczki.

 

*Jeśli lubicie gotowaną marchewkę, to możecie ugotować ją razem z kaszą.

Macie mało czasu na przygotowanie śniadania, ale klasyczna owsianka się Wam przejadła?

Jeśli tak, to mam dla Was pyszną propozycję!
Marchewkowa kasza manna to prosty i szybki w przyrządzeniu pomysł na wartościowy posiłek.

Do jej przygotowania wystarczą tylko 4 składniki, a smak jest naprawdę rewelacyjny :)

18/03/2021

Marchewkowa kasza manna

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro