Czas przygotowania: 3 minuty

Czas gotowaniaa: 15 minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

80g kleistego ryżu (u mnie jaśminowy)

300g mleczka kokosowego light

10g erytrolu

1 dojrzałe mango (u mnie ok. 140g)

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy ryż na mleku z dodatkiem erytrolu do wchłonięcia większości mleka (ok. 15 min.).

2. Dzielimy na 2 porcje i podajemy każdą z nich z połówką obranego mango pokrojonego w kostkę.

Mango sticky rice to popularny azjatycki deser.
Wiele o nim słyszałam, ale dziwiłam się, jak połączenie ryżu, mleka kokosowego i mango może kogoś zachwycać. Postanowiłam go wypróbować i faktycznie ten deser ma w sobie to coś, dlatego zdecydowanie polecam
go Wam, gdy będzicie mieli ochotę na coś słodkiego (i pokaźną pulę węgli do wyrobienia) :)

06/04/2020

Mango sticky rice

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro