Czas przygotowania: 3 minuty
Czas gotowaniaa: 15 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
80g kleistego ryżu (u mnie jaśminowy)
300g mleczka kokosowego light
10g erytrolu
1 dojrzałe mango (u mnie ok. 140g)
Wykonanie
1. Gotujemy ryż na mleku z dodatkiem erytrolu do wchłonięcia większości mleka (ok. 15 min.).
2. Dzielimy na 2 porcje i podajemy każdą z nich z połówką obranego mango pokrojonego w kostkę.
Mango sticky rice to popularny azjatycki deser.
Wiele o nim słyszałam, ale dziwiłam się, jak połączenie ryżu, mleka kokosowego i mango może kogoś zachwycać. Postanowiłam go wypróbować i faktycznie ten deser ma w sobie to coś, dlatego zdecydowanie polecam
go Wam, gdy będzicie mieli ochotę na coś słodkiego (i pokaźną pulę węgli do wyrobienia) :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro