Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 6 minut
Ilość: 4 większe placuszki
Składniki
50g mąki owsianej
50g serka Ricotta
1 jajko
1 mandarynka
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Wyciskamy sok z 1/2 mandarynki. Drugą połowę odkładamy.
3. Mieszamy wszystkie składniki łyżką do uzyskania dość gęstej masy.
4. Wykładamy masę na patelnię - po 1 dużej łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.
5. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.
6. Dekorujemy placuszki drugą połówką mandarynki pokrojoną w plastry.
Powszechnie wiadomo, że mandarynki najlepiej smakują zimą, dlatego korzystam z nich teraz dość często.
Dzisiaj chcę się z Wami podzielić przepisem na wilgotne mandarynkowe placuszki z ricottą.
Pięknie pachną i jeszcze lepiej smakują, dlatego radzę Wam przygotować większą porcję
na zapas, bo na pewno się przyda :)
Powszechnie wiadomo, że mandarynki najlepiej smakują zimą, dlatego korzystam z nich teraz dość często.
Dzisiaj chcę się z Wami podzielić przepisem na mandarynkowe placuszki z ricottą.
Pięknie pachną i jeszcze lepiej smakują, dlatego radzę Wam przygotować większą porcję
na zapas, bo na pewno się przyda :)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro