Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 70 minut

Ilość: 1 keksówka (30 x 10 cm) = 10 kawałków ciasta

 

 

Składniki

 

500g twarogu sernikowego (u mnie President)

130g mleka (u mnie 0,5%)

2 duże jajka

1 opakowanie budyniu malinowego bez cukru (40g)

50g erytrolu

50g malin (mogą być mrożone)

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pozostałe składniki (poza malinami) miksujemy przez kilka minut.

3. Dodajemy do masy pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką.

4. Wlewamy ciasto do wyłożonej papierem keksówki i kładziemy na nim owoce.

5. Pieczemy przez 30 min. Zmniejszamy temperaturę do 160°C i pieczemy przez 40 min.

6. Studzimy ciasto w piekarniku.

27/03/2020

Malinowy sernik budyniowy

Jak weekend, to tylko z serniczkiem :)

A najlepiej z malinowym sernikiem budyniowym, który bardzo mnie zaskoczył!

Jeszcze przed jego przygotowaniem wiedziałam, że będzie miał niewiele kalorii i mnóstwo białka,
ale do tego, okazał się też być puszysty, wilgotny i wyjątkowo smaczny. Po prostu poezja!

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro