Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 70 minut
Ilość: 1 keksówka (30 x 10 cm) = 10 kawałków ciasta
Składniki
500g twarogu sernikowego (u mnie President)
130g mleka (u mnie 0,5%)
2 duże jajka
1 opakowanie budyniu malinowego bez cukru (40g)
50g erytrolu
50g malin (mogą być mrożone)
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pozostałe składniki (poza malinami) miksujemy przez kilka minut.
3. Dodajemy do masy pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką.
4. Wlewamy ciasto do wyłożonej papierem keksówki i kładziemy na nim owoce.
5. Pieczemy przez 30 min. Zmniejszamy temperaturę do 160°C i pieczemy przez 40 min.
6. Studzimy ciasto w piekarniku.
Jak weekend, to tylko z serniczkiem :)
A najlepiej z malinowym sernikiem budyniowym, który bardzo mnie zaskoczył!
Jeszcze przed jego przygotowaniem wiedziałam, że będzie miał niewiele kalorii i mnóstwo białka,
ale do tego, okazał się też być puszysty, wilgotny i wyjątkowo smaczny. Po prostu poezja!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro