Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 10 minut

Czas chłodzenia: 3 godziny

Ilość: 3 desery

 

 

Składniki

 

400g mleka (u mnie 0,5%)

1 op. budyniu malinowego bez cukru (40g)

15g erytrolu

15g żelatyny

50ml wody

20g bezsmakowej odżywki białkowej

150g malin

5g wiórków kokosowych

5g płatków migdałów

 

 

Wykonanie

 

1. Podgrzewamy 300g mleka z erytrolem. Dodajemy do niego rozpuszczoną we wrzątku żelatynę.

2. Gdy płyn zacznie wrzeć, wlewamy do niego proszek budyniowy i odżywkę białkową rozpuszczone w reszcie mleka.

3. Energicznie mieszamy całość do zgęstnienia.

4. Na dnie 3 pucharków układamy maliny, zalewamy je budyniem, posypujemy wiórkami kokosowymi i płatkami migdałów.

5. Wstawiamy deserki do lodówki na min. 3h.*

Po odkryciu, jak smaczny i prosty w przygotowaniu jest budyń na zimno,
postanowiłam pójść za ciosem i przygotowałam kolejny wariant smakowy tego rewelacyjnego deseru.

Malinowy pudding proteinowy to świetna propozycja na upalne dni, która smakuje nieziemsko,
a dodatkowo ma w sobie sporo białka i mało tłuszczu. Czy to nie brzmi wspaniale? :)

27/07/2021

Malinowy pudding proteinowy

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro