Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 10 minut
Czas chłodzenia: 3 godziny
Ilość: 3 desery
Składniki
400g mleka (u mnie 0,5%)
1 op. budyniu malinowego bez cukru (40g)
15g erytrolu
15g żelatyny
50ml wody
20g bezsmakowej odżywki białkowej
150g malin
5g wiórków kokosowych
5g płatków migdałów
Wykonanie
1. Podgrzewamy 300g mleka z erytrolem. Dodajemy do niego rozpuszczoną we wrzątku żelatynę.
2. Gdy płyn zacznie wrzeć, wlewamy do niego proszek budyniowy i odżywkę białkową rozpuszczone w reszcie mleka.
3. Energicznie mieszamy całość do zgęstnienia.
4. Na dnie 3 pucharków układamy maliny, zalewamy je budyniem, posypujemy wiórkami kokosowymi i płatkami migdałów.
5. Wstawiamy deserki do lodówki na min. 3h.*
Po odkryciu, jak smaczny i prosty w przygotowaniu jest budyń na zimno,
postanowiłam pójść za ciosem i przygotowałam kolejny wariant smakowy tego rewelacyjnego deseru.
Malinowy pudding proteinowy to świetna propozycja na upalne dni, która smakuje nieziemsko,
a dodatkowo ma w sobie sporo białka i mało tłuszczu. Czy to nie brzmi wspaniale? :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro