Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 10 minut
Ilość: 4 deserki
Składniki
1 op. malinowego budyniu bez cukru (40g)
400g mleka (u mnie 0,5%)
10g erytrolu
100g malin (mogą być mrożone)
100g skyru
1 kostka gorzkiej czekolady
Wykonanie
1. Podgrzewamy 300g mleka z erytrolem. Gdy płyn zacznie wrzeć, wlewamy do niego proszek budyniowy rozpuszczony w 100g mleka. 2. Mieszamy całość do zgęstnienia i przekładamy do pucharków.
3. Blendujemy maliny na gładko i przekładamy na warstwę budyniu.
4. Na malinach układamy łyżeczką kleksa ze skyru.
5. Deserki posypujemy startą na tarce czekoladą.
Szukacie pomysłu na prosty i smaczny deser, który będzie lekki i niskokaloryczny?
Jeśli tak, to przepis na malinowy deserek budyniowy jest dla Was stworzony! Ma śmiesznie mało kalorii, więc nawet jeśli "przypadkiem" pochłoniecie kilka jego porcji, to nic złego się nie stanie :) Dodatkowo, świetnie smakuje po schłodzeniu, ale obstawiam, że nie doczekacie do tego etapu i zjecie go jeszcze na ciepło :P
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro