Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 10 minut

Ilość: 4 deserki

 

 

Składniki

 

1 op. malinowego budyniu bez cukru (40g)

400g mleka (u mnie 0,5%)

10g erytrolu

100g malin (mogą być mrożone)

100g skyru

1 kostka gorzkiej czekolady

 

 

Wykonanie

 

1. Podgrzewamy 300g mleka z erytrolem. Gdy płyn zacznie wrzeć, wlewamy do niego proszek budyniowy rozpuszczony w 100g mleka. 2. Mieszamy całość do zgęstnienia i przekładamy do pucharków.

3. Blendujemy maliny na gładko i przekładamy na warstwę budyniu.

4. Na malinach układamy łyżeczką kleksa ze skyru.

5. Deserki posypujemy startą na tarce czekoladą.

Szukacie pomysłu na prosty i smaczny deser, który będzie lekki i niskokaloryczny?
Jeśli tak, to przepis na
malinowy deserek budyniowy jest dla Was stworzony! Ma śmiesznie mało kalorii, więc nawet jeśli "przypadkiem" pochłoniecie kilka jego porcji, to nic złego się nie stanie :) Dodatkowo, świetnie smakuje po schłodzeniu, ale obstawiam, że nie doczekacie do tego etapu i zjecie go jeszcze na ciepło :P

13/06/2020

Malinowy deserek budyniowy

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro