Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 30 minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

250g chudego twarogu

1 jajko

15g erytrolu

50g malin

1/2 op. budyniu waniliowego bez cukru (20g)

2 herbatniki (u mnie Petit Beurre)

100g skyru (u mnie skyr malinowy z Lidla 0% tłuszczu)

5g płatków migdałów

20g kaszy manny

 

 

Wykonanie

 

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Blendujemy twaróg z jajkiem, kaszą manną, 10g erytrolu i budyniem. przekładamy 1/3 masy do miseczki.

3. Większą część masy łączymy ze skyrem i przekładamy na spód naczynia do zapiekania.

4. Przykrywamy masę pokruszonymi herbatnikami, a następnie odłożoną jaśniejszą masą.

5. Na wierzch wylewamy maliny zblendowane z resztą erytrolu i posypujemy całość płatkami migdałów.

6. Pieczemy zapiekankę przez 30 min.

Bardzo lubię wszystko, co słodkie, więc słodkie obiady bardzo mi odpowiadają.

Ostatnio przygotowałam na obiad malinową zapiekankę twarogową - prostą w przygotowaniu,
pełną białka i cudownie malinową. A że była bardzo dobra, to resztę zjadłam na kolację :)

Takie proste i pyszne pomysły, to ja lubię!

15/01/2021

Malinowa zapiekanka twarogowa

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro