Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
250g chudego twarogu
1 jajko
15g erytrolu
50g malin
1/2 op. budyniu waniliowego bez cukru (20g)
2 herbatniki (u mnie Petit Beurre)
100g skyru (u mnie skyr malinowy z Lidla 0% tłuszczu)
5g płatków migdałów
20g kaszy manny
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Blendujemy twaróg z jajkiem, kaszą manną, 10g erytrolu i budyniem. przekładamy 1/3 masy do miseczki.
3. Większą część masy łączymy ze skyrem i przekładamy na spód naczynia do zapiekania.
4. Przykrywamy masę pokruszonymi herbatnikami, a następnie odłożoną jaśniejszą masą.
5. Na wierzch wylewamy maliny zblendowane z resztą erytrolu i posypujemy całość płatkami migdałów.
6. Pieczemy zapiekankę przez 30 min.
Bardzo lubię wszystko, co słodkie, więc słodkie obiady bardzo mi odpowiadają.
Ostatnio przygotowałam na obiad malinową zapiekankę twarogową - prostą w przygotowaniu,
pełną białka i cudownie malinową. A że była bardzo dobra, to resztę zjadłam na kolację :)
Takie proste i pyszne pomysły, to ja lubię!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro