Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 10 minut
Ilość: 3 serniczki
Składniki
250g twarogu sernikowego (u mnie President)
40g śmietanki 30%
1 duże jajko
1/2 op. budyniu śmietankowego bez cukru (20g)
15g erytrolu
10g maku
10g orzechów włoskich
kilka rodzynek
5g płatków migdałów
Wykonanie
1. Łączymy w rondelku twaróg, śmietankę, jajko, erytrol, proszek budyniowy, mak i połowę posiekanych orzechów włoskich. 2. Gotujemy całość przez ok. 10 min. często mieszając.
3. Przekładamy gorącą masę do 3 kubeczków i posypujemy ją pozostałymi orzechami, migdałami i pokrojonymi rodzynkami.
Nadal zużywam swoje świąteczne zapasy maku,
więc pomysł na makowe serniczki z bakaliami nie powinien nikogo zdziwić :P
To szybki patent na pyszny deser, który przygotujecie bez włączania piekarnika.
Jeśli lubicie świąteczne smaki, to ten przepis na pewno się Wam spodoba :)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro