Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 10 minut

Ilość: 3 serniczki

 

 

Składniki

 

250g twarogu sernikowego (u mnie President)

40g śmietanki 30%

1 duże jajko

1/2 op. budyniu śmietankowego bez cukru (20g)

15g erytrolu

10g maku

10g orzechów włoskich

kilka rodzynek

5g płatków migdałów

 

 

Wykonanie

 

1. Łączymy w rondelku twaróg, śmietankę, jajko, erytrol, proszek budyniowy, mak i połowę posiekanych orzechów włoskich. 2. Gotujemy całość przez ok. 10 min. często mieszając.

3. Przekładamy gorącą masę do 3 kubeczków i posypujemy ją pozostałymi orzechami, migdałami i pokrojonymi rodzynkami.

31/12/2021

Makowe serniczki z bakaliami

Nadal zużywam swoje świąteczne zapasy maku,
więc pomysł na
makowe serniczki z bakaliami nie powinien nikogo zdziwić :P

To szybki patent na pyszny deser, który przygotujecie bez włączania piekarnika.

Jeśli lubicie świąteczne smaki, to ten przepis na pewno się Wam spodoba :)

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro