Czas przygotowania: 15 minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

100g makaronu z mąki durum

300g chudego twarogu

100g gęstego jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

200g mrożonych owoców leśnych

20g erytrolu

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy makaron al dente i odstawiamy na bok.

2. Blendujemy na gładką masę pozostałe składniki i wykładamy na makaron.

07/02/2020

Makaron z twarogiem i owocami

Przepis na makaron z twarogiem i owocami świetnie sprawdzi się w upalne dni, kiedy nie macie ochoty
na gorące dania, ale też w środku zimy, kiedy zastęsknicie za smakami lata:)

Ja przetestowałam ten drugi wariant i skorzystałam z rozmrożonych wcześniej owoców.

Do tego, spędziłam w kuchni niecałe 15 min., więc jak na obiad, to naprawdę spektakularny wynik!

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro