Czas przygotowania: 15 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 3 porcje

 

 

Składniki

 

240g tofu

180g kaupsty pekińskiej

60g marchwi

45g pora

1 łyżka sosu sojowego

3 łyżeczki mieszkanki ziół azjatyckich

150g makaronu z mąki durum

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy makaron al dente i odstawiamy go na bok.

2. Drobno szatkujemy kapustę, pora kroimy w cienkie krążki, a marchew w cienkie paski. Podsmażamy całość na rozgrzanej patelni teflonowej (bez tłuszczu) pod przykryciem przez 5 min.

3. Dorzucamy pokrojone w grubą kostkę tofu, dodajemy sos sojowy i zioła. Smażymy przez kolejne 5 min.

4. Na talerzu układamy makaron, a na nim tofu z warzywami.

25/01/2020

Makaron z tofu po azjatycku

W poszukiwaniu pomysłu na bezmięsny obiad, znalazłam przepis na makaron z tofu po azjatycku.
Bardzo lubię tofu, więc byłam ciekawa, jak będzie smakowało w wersji wytrawnej, ponieważ do tej pory używałam
go jedynie w "słodkich" przepisach.
Okazało się, że efekt jest naprawdę smaczny :)

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro