Czas przygotowania: 15 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
240g tofu
180g kaupsty pekińskiej
60g marchwi
45g pora
1 łyżka sosu sojowego
3 łyżeczki mieszkanki ziół azjatyckich
150g makaronu z mąki durum
Wykonanie
1. Gotujemy makaron al dente i odstawiamy go na bok.
2. Drobno szatkujemy kapustę, pora kroimy w cienkie krążki, a marchew w cienkie paski. Podsmażamy całość na rozgrzanej patelni teflonowej (bez tłuszczu) pod przykryciem przez 5 min.
3. Dorzucamy pokrojone w grubą kostkę tofu, dodajemy sos sojowy i zioła. Smażymy przez kolejne 5 min.
4. Na talerzu układamy makaron, a na nim tofu z warzywami.
W poszukiwaniu pomysłu na bezmięsny obiad, znalazłam przepis na makaron z tofu po azjatycku.
Bardzo lubię tofu, więc byłam ciekawa, jak będzie smakowało w wersji wytrawnej, ponieważ do tej pory używałam
go jedynie w "słodkich" przepisach.
Okazało się, że efekt jest naprawdę smaczny :)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro