Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 15 minut
Ilość: 2 porcje x 2 kotlety
Składniki
300g fileta z łososia
20g panieru z ciecierzycy
sól ziołowa, pieprz
80g kaszy kuskus
Wykonanie
1. Zalewamy kuskus wrzątkiem i odlewamy pozostałą wodę, gdy kasza napęcznieje.
2. Rozgniatamy łososia widelcem i doprawiamy solą oraz pieprzem.
3. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
4. Łączymy rybę z panierem, po czym formujemy 4 kotlety, które układamy na patelni i przykrywamy całość pokrywką.
5. Smażymy kotlety na małym ogniu przez ok. 6 min. na każdej ze stron.
6. Podajemy kotleciki z przygotowaną wcześniej kaszą.
Łosoś to chyba moja ulubiona (a przy okazji jedna z najzdrowszych) ryba.
Tym razem postanowiłam przygotować ją w formie łososiowych kotlecików z panierem z ciecierzycy.
Wyszły smaczne i chrupiące, więc jak na użycie dosłownie dwóch składników (no może trzech, bo dodałam jeszcze trochę soli ziołowej), jest to wręcz idealny efekt. I jak tu nie lubić takiej prostoty? :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro