Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 15 minut

Ilość: 2 porcje x 2 kotlety

 

 

Składniki

 

300g fileta z łososia

20g panieru z ciecierzycy

sól ziołowa, pieprz

80g kaszy kuskus

 

 

Wykonanie

 

1. Zalewamy kuskus wrzątkiem i odlewamy pozostałą wodę, gdy kasza napęcznieje.

2. Rozgniatamy łososia widelcem i doprawiamy solą oraz pieprzem.

3. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

4. Łączymy rybę z panierem, po czym formujemy 4 kotlety, które układamy na patelni i przykrywamy całość pokrywką.

5. Smażymy kotlety na małym ogniu przez ok. 6 min. na każdej ze stron.

6. Podajemy kotleciki z przygotowaną wcześniej kaszą.

Łosoś to chyba moja ulubiona (a przy okazji jedna z najzdrowszych) ryba.
Tym razem postanowiłam przygotować ją w formie
łososiowych kotlecików z panierem z ciecierzycy.
Wyszły smaczne i chrupiące, więc jak na użycie dosłownie dwóch składników (no może trzech, bo dodałam jeszcze trochę soli ziołowej), jest to wręcz idealny efekt. I jak tu nie lubić takiej prostoty? :)

02/05/2022

Łososiowe kotleciki z panierem z ciecierzycy

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro