Czas przygotowania: 10 minut

Czas duszenia: 20 minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

300g fileta z łosoia

1/4 czerwonej cebuli

2 łyżki mieszanki włoskich ziół

1/4 szkl. wody

sól ziołowa

100g szpinaku

100g ricotty

80g kaszy kuskus

 

 

Wykonanie

 

1. Na teflonowej patelni podsmażamy przez 5 min. pokrojoną w plastry cebulę.

2. Dodajemy do nich pokrojoną w kostkę oraz oprószoną przyprawą rybę i smażymy przez kolejne 10 min.

3. Zalewamy całość wodą i przykrywamy pokrywką, a następnie dusimy na małym ogniu przez ok. 5 min.

4. Blendujemy szpinak z ricottą oraz solą ziołową. Dodajemy powstały sos do łososia i krótko podgrzewamy całość.

5. W międzyczasie, gotujemy kaszę na sypko i podajemy z rybą.

Gdy przygotowuję rybę, najczęściej smażę/piekę ją w kawałku.
Tym razem postanowiłam, że ją pokroję i połączę z z jakimś pysznym sosem.

Tak powstał łosoś ze szpinakiem i ricottą,
który dzięki rybie bogatej w kwasy omega-3 jest nie tylko zwyczajnie smaczny, ale też zdrowy :)

30/04/2022

Łosoś ze szpinakiem i ricottą

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro