Czas przygotowania: 10 minut
Czas duszenia: 20 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
300g fileta z łosoia
1/4 czerwonej cebuli
2 łyżki mieszanki włoskich ziół
1/4 szkl. wody
sól ziołowa
100g szpinaku
100g ricotty
80g kaszy kuskus
Wykonanie
1. Na teflonowej patelni podsmażamy przez 5 min. pokrojoną w plastry cebulę.
2. Dodajemy do nich pokrojoną w kostkę oraz oprószoną przyprawą rybę i smażymy przez kolejne 10 min.
3. Zalewamy całość wodą i przykrywamy pokrywką, a następnie dusimy na małym ogniu przez ok. 5 min.
4. Blendujemy szpinak z ricottą oraz solą ziołową. Dodajemy powstały sos do łososia i krótko podgrzewamy całość.
5. W międzyczasie, gotujemy kaszę na sypko i podajemy z rybą.
Gdy przygotowuję rybę, najczęściej smażę/piekę ją w kawałku.
Tym razem postanowiłam, że ją pokroję i połączę z z jakimś pysznym sosem.
Tak powstał łosoś ze szpinakiem i ricottą,
który dzięki rybie bogatej w kwasy omega-3 jest nie tylko zwyczajnie smaczny, ale też zdrowy :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro