Czas przygotowania: 10 minut
Czas duszenia: 20 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
300g fileta z łosoia
1/4 czerwonej cebuli
1 ząbek czosnku
2 łyżki mieszanki włoskich ziół
1 szkl. wody
2 łyżeczki czerwonego pesto
30g lekkiego serka Philadelphia
100g kaszy kuskus
Wykonanie
1. Na teflonowej patelni podsmażamy przez 5 min. pokrojoną w plastry cebulę i czosnek.
2. Dodajemy do nich pokrojoną w kostkę oraz oprószoną przyprawą rybę i smażymy przez kolejne 10 min.
3. Zalewamy całość wodą i przykrywamy pokrywką, a następnie dusimy na małym ogniu przez ok. 5 min.
4. Mieszamy serek i pesto z 5 łyżkami gorącego wywaru. Dodajemy płyn do łososia tworząc sos.
5. W międzyczasie, gotujemy kaszę na sypko i podajemy z rybą.
Ostatnio, za każdym razem, gdy podawałam na obiad danie z łososiem, podawałam rybę w najprostszej możliwej formie - oprószoną przyprawami i usmażoną na patelni bez tłuszczu. Zachciało mi się jednak odmiany i tak powstał łosoś w kremowym sosie z pesto. To jeden z szybszych obiadowych przepisów, a efekt jest naprawdę pyszny,
a do tego (za sprawą kwasów omega) bardzo zdrowy :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro