Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
2 dzwonki łososia (ok. 160g każdy)
4 łyżeczki soku z cytryny
10g musztardy sarepskiej
80g kaszy bulgur
sól ziołowa
Wykonanie
1. Gotujemy bulgur na sypko i odstawiamy go na bok.
2. W międzyczasie rozgrzewamy teflonową patelnię.
3. Nacieramy rybę solą, sokiem z cytryny i musztardą.
4. Smażymy ją pod przykryciem na średnim ogniu przez ok. 5 min. z każdej strony i podajemy z kaszą.
Czasem do szczęściea potrzeba tak nie wiele!
Świetnym tego przykładem jest łosoś cytrynowo-musztardowy, czyli zdrowy,
a przy okazji pyszny pomysł na obiad pełen dobroczynnych kwasów omega. Do jego przygotowania wystarczy świeża ryba, cytryna i musztarda, które po połączeniu smakują rewelacyjnie :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro