Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

2 dzwonki łososia (ok. 160g każdy)

4 łyżeczki soku z cytryny

10g musztardy sarepskiej

80g kaszy bulgur

sól ziołowa

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy bulgur na sypko i odstawiamy go na bok.

2. W międzyczasie rozgrzewamy teflonową patelnię.

3. Nacieramy rybę solą, sokiem z cytryny i musztardą.

4. Smażymy ją pod przykryciem na średnim ogniu przez ok. 5 min. z każdej strony i podajemy z kaszą.

Czasem do szczęściea potrzeba tak nie wiele!

Świetnym tego przykładem jest łosoś cytrynowo-musztardowy, czyli zdrowy,
a przy okazji pyszny pomysł na obiad pełen dobroczynnych kwasów omega. Do jego przygotowania wystarczy świeża ryba, cytryna i musztarda, które po połączeniu smakują rewelacyjnie :)

20/06/2021

Łosoś cytrynowo-musztardowy

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro