Czas przygotowania: 5 minut

Czas mrożenia: 3 godziny

Ilość: 6 lodów

 

 

Składniki

 

50g chudego twarogu

200g arbuza

1 op. czekoladowego serka proteinowego (u mnie Valio)

 

 

Wykonanie

 

1. Dokładnie blendujemy twaróg z arbuzem i przelewamy płyn do wysokości 3/4 foremek na lody, a następnie dopełniamy foremki serkiem czekoladowym.

2. Mrozimy przez ok. 3h podaniem.

Czy w upalny letni dzień może być coś lepszego, niż zimne lody? No właśnie :P

Te przygotowane samodzielnie cieszą mnie dodatkowo, bo wiem, że nie mają w sobie tony chemii, a nadal ratują mi życie w gorące dni. Dodatkowo, są duuużo lżejsze od klasycznych lodów, więc pomysł na
lody arbuzowo-czekoladowe był tylko kwestią czasu. Wyszło prosto, wartościowo i pysznie :)

05/08/2022

Lody arbuzowo-czekoladowe

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro