Czas przygotowania: 5 minut
Czas mrożenia: 3 godziny
Ilość: 6 lodów
Składniki
50g chudego twarogu
200g arbuza
1 op. czekoladowego serka proteinowego (u mnie Valio)
Wykonanie
1. Dokładnie blendujemy twaróg z arbuzem i przelewamy płyn do wysokości 3/4 foremek na lody, a następnie dopełniamy foremki serkiem czekoladowym.
2. Mrozimy przez ok. 3h podaniem.
Czy w upalny letni dzień może być coś lepszego, niż zimne lody? No właśnie :P
Te przygotowane samodzielnie cieszą mnie dodatkowo, bo wiem, że nie mają w sobie tony chemii, a nadal ratują mi życie w gorące dni. Dodatkowo, są duuużo lżejsze od klasycznych lodów, więc pomysł na
lody arbuzowo-czekoladowe był tylko kwestią czasu. Wyszło prosto, wartościowo i pysznie :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro