Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 60 minut
Ilość: tortownica o średnicy 18 cm (8 kawałków)
Składniki
250g twarogu sernikowego (u mnie President)
250g ricotty
2 jajka
105g erytrolu
20g mąki ziemniaczanej
150g truskawek
40g mąki owsianej
25g oleju kokosowego
20g płatków migdałów
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Ubijamy białka jaj. Miksując na średnich obrotach miksera dodajemy 80g erytrolu, oba sery, mąkę ziemniaczaną i żółtka.
3. Przelewamy masę do tortownicy.
4. Usuwamy szypułki truskawek, kroimy je na połówki i wykładamy na wierzchu ciasta.
5. Zagniatamy kruszonkę z oleju kokosowego, 25g erytrolu, mąki owsianej i migdałów i posypujemy nią truskawki.
6. Pieczemy sernik przez 60 min.
7. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku.
Skoro mamy weekend, to przyszedł czas na kolejny sernik :)
Tym razem jest to lekki sernik z owocami i kruszonką.
Nie wymaga żadnych kulinarnych umiejętności, a wychodzi mega puszysty.
Do tego, dzięki kruszonce cały dom wypełni się pięknym zapachem. Spróbujcie sami!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro