Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 60 minut
Ilość: tortownica o średnicy 16 cm (8 kawałków)
Składniki
500g twarogu sernikowego (u mnie President)
2 jajka
1 op. budyniu waniliowego bez cukru (40g)
60g erytrolu
10g cukru waniliowego
1 średnie jabłko (ok. 150g po obraniu)
1 łyżeczka cynamonu
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Miksujemy ze sobą twaróg, żółtka, 50g erytrolu oraz 1/2 proszku budyniowego.
3. Przekładamy powstałą masę do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i układamy na niej pokrojone w kostkę jabłko.
4. Posypujemy całość cynamonem.
5. Ubijamy białka na sztywną pianę, po czym łączymy ją z pozostałym erytrolem oraz proszkiem budyniowym i cukrem waniliowym.
6. Układamy ją na jabłkach i pieczemy sernik przez 1h, po czym studzimy go w lekko uchylonym piekarniku.
Jesień w pełni, więc nie mogło zabraknąć lekkiego sernika z jabłkiem i waniliową pianką.
Jest bardzo wilgotny, a za sprawą jabłka z cynamonem oraz budyniowej pianki smakuje i pachnie tak,
że nikt mu się nie oprze!
A to wszystko łatwo i przyjemnie - takie wypieki lubimy najbardziej :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro