Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 60 minut
Ilość: 8 kawałków (użyłam keksówki 30 x 10 cm)
Składniki
500g twarogu sernikowego
60g erytrolu
1/2 op. budyniu waniliowego bez cukru (20g)
130g białek jaj
80g świeżych moreli
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. W jednej misce miksujemy twaróg z erytrolem i proszkiem budyniowym, a w drugiej ubijamy sztywną pianę z białek.
3. Dodajemy do piany po 1 łyżce masy serowej i delikatnie mieszamy.
4. Przelewamy masę serową do foremki silikonowej/wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Na wierzchu ciasta układamy pokrojone w plastry morele.
6. Pieczemy sernik przez 1h, po czym studzimy go w lekko uchylonym piekarniku.
Powiedzieć o lekkim serniku na białkach z morelą, że jest puszysty, to tak, jakby nic nie powiedzieć.
To ciasto tak bardzo mi się udało, że nie mogę przestać się nim zachwycać!
Jest niesamowicie delikatne i miękkie, a do tego nieziemsko pyszne...
A kalorii ma tak mało, że pochłonięcie nawet kilku porcji nie pójdzie nikomu w boczki :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro