Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 1 omlet

 

 

Składniki

 

150g truskawek (mogą być mrożone)

2 jajka

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).

2. Oddzielamy żółtka od białek i wylewamy je na patelnię. Zmniejszamy ogień. Czekamy, aż lekko się zetną (ok. 3 min.)

3. Ubijamy pianę na sztywno i wykładamy na żółtka. Zapiekamy pod przykryciem przez ok. 7 min.

4. W międzyczasie, blendujemy truskawki na gładką masę.

5. Przekładamy omleta na deskę, kroimy na pół i składamy go.

6. Polewamy całość musem truskawkowym.

Lekki omlet z sosem truskawkowym rozpływa się w ustach, pomimo tego,
że
do jego przygotowania potrzebne Wam będą tylko dwa składniki.

To naprawdę niesamowite, że w tak łatwy sposób można przygotować coś tak dobrego!
Tego omleta zjeść można już samymi oczami, bo wygląda meeega apetycznie :)

20/03/2020

Lekki omlet z sosem truskawkowym

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro