Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
150g truskawek (mogą być mrożone)
2 jajka
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).
2. Oddzielamy żółtka od białek i wylewamy je na patelnię. Zmniejszamy ogień. Czekamy, aż lekko się zetną (ok. 3 min.)
3. Ubijamy pianę na sztywno i wykładamy na żółtka. Zapiekamy pod przykryciem przez ok. 7 min.
4. W międzyczasie, blendujemy truskawki na gładką masę.
5. Przekładamy omleta na deskę, kroimy na pół i składamy go.
6. Polewamy całość musem truskawkowym.
Lekki omlet z sosem truskawkowym rozpływa się w ustach, pomimo tego,
że do jego przygotowania potrzebne Wam będą tylko dwa składniki.
To naprawdę niesamowite, że w tak łatwy sposób można przygotować coś tak dobrego!
Tego omleta zjeść można już samymi oczami, bo wygląda meeega apetycznie :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro