Czas przygotowania: 10 minut

Czas gotowania: 5 minut

Ilość: 2 deserki

 

 

Składniki

 

200g mleka (u mnie 0,5%)

10g erytrolu

1/2 op. budyniu waniliowego bez cukru (20g)

200g ricotty

180g truskawek

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy 150g mleka z erytrolem. Gdy zacznie wrzeć, dodajemy do niego budyń rozpuszczony z resztą mleka i mieszamy energicznie do zgęstnienia.

2. Mieszamy budyń z 100g ricotty i przekładamy masę do 2 wysokich szklanek.

3. Blendujemy 100g truskawek z pozostałą ricottą i wykładamy na masę budyniową.

4. Blendujemy pozostałe truskawki i wylewamy je na wierzch deserków.*

 

*Deser najlepiej smakuje schłodzony, ale spokojnie można go też zjeść na ciepło:)

Bardzo lubię budyń, ricottę i świeże truskawki, dlatego wymyśliłam sposób na to,
jak je ze sobą połączyć.
Tak powstał lekki deser z ricottą i truskawkami.
Ma niewiele kalorii, ale dzięki zawartości sera jest naprawdę sycący.
Dodatkowo, dostarczy Wam dodatkowej dawki witamin z truskawek.
Takie deserki to ja lubię :)

04/07/2020

Lekki deser z ricottą i truskawkami

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro