Czas przygotowania: 10 minut
Czas gotowania: 5 minut
Ilość: 2 deserki
Składniki
200g mleka (u mnie 0,5%)
10g erytrolu
1/2 op. budyniu waniliowego bez cukru (20g)
200g ricotty
180g truskawek
Wykonanie
1. Gotujemy 150g mleka z erytrolem. Gdy zacznie wrzeć, dodajemy do niego budyń rozpuszczony z resztą mleka i mieszamy energicznie do zgęstnienia.
2. Mieszamy budyń z 100g ricotty i przekładamy masę do 2 wysokich szklanek.
3. Blendujemy 100g truskawek z pozostałą ricottą i wykładamy na masę budyniową.
4. Blendujemy pozostałe truskawki i wylewamy je na wierzch deserków.*
*Deser najlepiej smakuje schłodzony, ale spokojnie można go też zjeść na ciepło:)
Bardzo lubię budyń, ricottę i świeże truskawki, dlatego wymyśliłam sposób na to,
jak je ze sobą połączyć. Tak powstał lekki deser z ricottą i truskawkami.
Ma niewiele kalorii, ale dzięki zawartości sera jest naprawdę sycący.
Dodatkowo, dostarczy Wam dodatkowej dawki witamin z truskawek. Takie deserki to ja lubię :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro