Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 5 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
100g naturalnego tofu (u mnie w marynacie włoskiej)
40g czerwonej i żółtej papryki
25g mixu sałat
40g zielonego ogórka
kilka pomidorków koktajlowych
10g kiełków rzodkiewki
Wykonanie
1. Na teflonowej patelni smażymy przez ok. 5 min. pokrojone w większą kostkę tofu.
2. Kroimy paprykę w kostkę, ogórka w półplastry, a pomidorki na pół.
3. Łączymy ze sobą pokrojone warzywa oraz tofu i posypujemy całość kiełkami rzodkiewki.
Pomysł na lekką sałatkę z tofu to jedna z najprostszych przekąsek, które możecie sobie zafundować.
Jej przygotowanie zajmie Wam maksymalnie 10 minut, a powstanie coś zdrowego,
dużego objętościowo (a więc "zapychającego") i z niemałą dawką białka.
Według mnie, jest to jedna z najlepszych opcji na drugie śniadanie do szkoły/pracy.
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro