Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 5 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

100g naturalnego tofu (u mnie w marynacie włoskiej)

40g czerwonej i żółtej papryki

25g mixu sałat

40g zielonego ogórka

kilka pomidorków koktajlowych

10g kiełków rzodkiewki

 

 

Wykonanie

 

1. Na teflonowej patelni smażymy przez ok. 5 min. pokrojone w większą kostkę tofu.

2. Kroimy paprykę w kostkę, ogórka w półplastry, a pomidorki na pół.

3. Łączymy ze sobą pokrojone warzywa oraz tofu i posypujemy całość kiełkami rzodkiewki.

Pomysł na lekką sałatkę z tofu to jedna z najprostszych przekąsek, które możecie sobie zafundować.

Jej przygotowanie zajmie Wam maksymalnie 10 minut, a powstanie coś zdrowego,
dużego objętościowo (a więc "zapychającego") i z niemałą dawką białka.
Według mnie, jest to jedna z najlepszych opcji na drugie śniadanie do szkoły/pracy.

06/02/2023

Lekka sałatka z tofu

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro