Czas przygotowania: 5 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
60g mixu sałat
8 pomidorków koktajlowych
1 większy ogórek gruntowy
80g żółtej/czerwonej papryki
10g ziaren dyni
100g chudego twarogu
100g serka sałatkowego typu feta
1/4 czerwonej cebuli
garść kiełków rzodkiewki
30g kukurydzy z puszki
sól i pieprz
Wykonanie
1. Rozgniatamy widelcem twaróg z serkiem.
2. Na talerzu układamy kawałki sałaty, pokrojone na mniejsze części pozostałe warzywa, kukurydzę i kiełki.
3. Na wierzchu układamy połączone sery i posypujemy całość ziarnami dyni.
Sałatki (oczywiście bez majonezu :P) są świetnym pomysłem na zdrową przekąskę. Nawet przy dużej ilości warzyw mają niewiele kalorii, ale nie wiem, jak Wy, ale ja dość szybko robię się po nich głodna.
To właśnie dlatego postanowiłam przygotować lekką sałatkę z fetą i twarogiem, która poza masą witamin, dostarczy nam też porcję sycącego białka, a przy okazji będzie mega smaczna :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro