Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 25 minut

Ilość: 8 dużych babeczek

 

 

Składniki

 

150g mąki pszennej typ 500 (ale spokojnie możecie użyć innej)

100g erytrolu

2 jajka

100g mleka (u mnie 0,5%)

60g oleju kokosowego

15g kakao

200g twarogu

1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 200°C (grzanie góra-dół).

2. Blendujemy twaróg z 1 jajkiem i 20g erytrolu na gładką masę.

3. Pozostałe składniki ciasta łączymy w drugiej misce przy użyciu miksera.

4. Przekładamy całość do foremek kładąc na przemian ciasto i masę serową*.

5. Pieczemy przez 25 min.

 

*Najlepiej unikać wykładania sera na brzegach, bo może się nam potem oderwać od babeczki (tak jak u mnie:P).

Pewnie już wiecie, że próbuję przemycić maksymalnie dużo białka w każdym przepisie.

Nie inaczej jest w przypadku łaciatych muffinków serowych.

Po części przypominają zwykłe czekoladowe babeczki, ale białkowym dodatkiem są tu słodkie serowe łatki.

Do tego przepis nie jest skomplikowany, więc ma same plusy!

19/02/2020

Łacite muffinki serowe

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro