Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 25 minut
Ilość: 8 dużych babeczek
Składniki
150g mąki pszennej typ 500 (ale spokojnie możecie użyć innej)
100g erytrolu
2 jajka
100g mleka (u mnie 0,5%)
60g oleju kokosowego
15g kakao
200g twarogu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 200°C (grzanie góra-dół).
2. Blendujemy twaróg z 1 jajkiem i 20g erytrolu na gładką masę.
3. Pozostałe składniki ciasta łączymy w drugiej misce przy użyciu miksera.
4. Przekładamy całość do foremek kładąc na przemian ciasto i masę serową*.
5. Pieczemy przez 25 min.
*Najlepiej unikać wykładania sera na brzegach, bo może się nam potem oderwać od babeczki (tak jak u mnie:P).
Pewnie już wiecie, że próbuję przemycić maksymalnie dużo białka w każdym przepisie.
Nie inaczej jest w przypadku łaciatych muffinków serowych.
Po części przypominają zwykłe czekoladowe babeczki, ale białkowym dodatkiem są tu słodkie serowe łatki.
Do tego przepis nie jest skomplikowany, więc ma same plusy!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro