Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 15 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
450g piersi z kurczaka
60g szpinaku surowego/mrożonego
10g suszonych pomidorów
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka szuszonej bazylii
1 łyżeczka szuszonego oregano
150g kaszy bulgur
Wykonanie
1. Kaszę gotujemy do miękkości, odcedzamy i odkładamy na bok.
2. Kroimy kurczaka w drobną kostkę i doprawiamy go ziołami.
3. Smażymy mięso z pokrojonymi w paski suszonymi pomidorami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
4. Po 0k. 8 min. smażenia dodajemy szpinak i dusimy całość jeszcze przez 2 min.
5. Dzielimy kaszę bulgur na 3 porcje i wykładamy na nie mięso.
Kiedy chodziłam do przedszkola, często na obiad dostawaliśmy zieloną papkę smakującą trawą.
Z tego powodu, bardzo długo nie mogłam się przekonać do szpinaku. W końcu się jednak odważyłam
i wyobraźcie sobie, jakie było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że jest całkiem zjadliwy :)
Dlatego dzisiaj przygotowałam dla Was kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro