Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 15 minut

Ilość: 3 porcje

 

 

Składniki

 

450g piersi z kurczaka

60g szpinaku surowego/mrożonego

10g suszonych pomidorów

1 ząbek czosnku

1 łyżeczka szuszonej bazylii

1 łyżeczka szuszonego oregano

150g kaszy bulgur

 

 

Wykonanie

 

1. Kaszę gotujemy do miękkości, odcedzamy i odkładamy na bok.

2. Kroimy kurczaka w drobną kostkę i doprawiamy go ziołami.

3. Smażymy mięso z pokrojonymi w paski suszonymi pomidorami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

4. Po 0k. 8 min. smażenia dodajemy szpinak i dusimy całość jeszcze przez 2 min.

5. Dzielimy kaszę bulgur na 3 porcje i wykładamy na nie mięso.

22/01/2020

Kurczak ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Kiedy chodziłam do przedszkola, często na obiad dostawaliśmy zieloną papkę smakującą trawą.
Z tego powodu, bardzo długo nie mogłam się przekonać do szpinaku. W końcu się jednak odważyłam
i wyobraźcie sobie, jakie było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że jest całkiem zjadliwy :)
Dlatego dzisiaj przygotowałam dla Was
kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro