Czas przygotowania: 15 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 3 porcje

 

 

Składniki

 

450g piersi z kurczaka

60g lekkiego serka Philadelphia

szczypiorek

150g kaszy bulgur

pieprz i sól

2 łyżeczki granulowanego czosnku

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy bulgur na sypko i odstawiamy na bok.

2. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

3. Kroimy piersi na duże kawałki i nacinamy je tak, aby można było do nich włożyć farsz.* Obsypujemy je solą, pieprzem i czosnkiem.

5. Mieszamy serek z drobno posiekanym szczypiorkiem i nadziewamy nim mięso.

6. Smażymy piersi na średnim ogniu po 5 min. z każdej strony.**
7. Podajemy piersi z bulgurem.

 

* Ważne, aby wszystkie kawałki mięsa miały jednakową grubość.

**To nic, jeśli serek wypłynie - dzięki temu mięso będzie bardziej wilgotne.

Wiem, wiem - patrząc na zdjęcie, pewnie nie spodziewacie się po tym daniu niczego nadzwyczajnego.
A to byłby duży błąd, bo
kurczak z nadzieniem serowym może i nie kusi wyglądem,
ale jest tak mięciutki, że zdjęcie nie jest w stanie tego oddać.
Nie oceniajcie więc książki po okładce i koniecznie wypróbujcie ten przepis!

29/04/2020

Kurczak z nadzieniem serowym

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro