Czas przygotowania: 15 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
450g piersi z kurczaka
60g lekkiego serka Philadelphia
szczypiorek
150g kaszy bulgur
pieprz i sól
2 łyżeczki granulowanego czosnku
Wykonanie
1. Gotujemy bulgur na sypko i odstawiamy na bok.
2. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
3. Kroimy piersi na duże kawałki i nacinamy je tak, aby można było do nich włożyć farsz.* Obsypujemy je solą, pieprzem i czosnkiem.
5. Mieszamy serek z drobno posiekanym szczypiorkiem i nadziewamy nim mięso.
6. Smażymy piersi na średnim ogniu po 5 min. z każdej strony.**
7. Podajemy piersi z bulgurem.
* Ważne, aby wszystkie kawałki mięsa miały jednakową grubość.
**To nic, jeśli serek wypłynie - dzięki temu mięso będzie bardziej wilgotne.
Wiem, wiem - patrząc na zdjęcie, pewnie nie spodziewacie się po tym daniu niczego nadzwyczajnego.
A to byłby duży błąd, bo kurczak z nadzieniem serowym może i nie kusi wyglądem,
ale jest tak mięciutki, że zdjęcie nie jest w stanie tego oddać.
Nie oceniajcie więc książki po okładce i koniecznie wypróbujcie ten przepis!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro