Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 15 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
450g piersi z kurczaka
150g pieczarek
45g mozzarelli
1 łyżka mieszanki włoskich ziół
pieprz i sól
450g ziemniaków
Wykonanie
1. Frytki przygotowujemy według przepisu, który znajdziecie tutaj.
2. Nastawiamy piekarnik na 220°C (grzanie góra-dół).
3. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
4. Kroimy piersi na mniejsze kawałki. Doprawiamy przyprawami i obsmażamy przez 10 min.
5. Kroimy pieczarki w plastry i podsmażamy je przez 5 min. na patelni po mięsie.
6. Układamy na mięsie pieczarki i posypujemy je startą na tarce mozzarellą.
7. Zapiekamy przez 15 min.i podajemy z frytkami.
Dzisiaj kolejny prosty i ciekawy pomysł na obiad. Poznajcie kurczaka pod pieczarkowo-serową pierzynką.
W przepisie nie ma nic skomplikowanego, więc każdy poradzi sobie z nim bez większych problemów.
Dodatek pieczarek doda zwykłej piersi z kurczaka smaku, a przy tym nie dostarczy Wam zbyt wielu kalorii.
Bo o serze chyba nic nie muszę mówić - w końcu każdy go lubi :)
Aromatyczne orkiszowe placuszki jogurtowe z cynamonem to świetny pomysł na dobry początek dnia!
Przygotowanie trwa niacałe 10 minut, więc jest to świetna opcja nawet dla najbardziej zabieganych:)
Do tego, placuszki smażymy bez tłuszczu, przez co są lekkie i mają niewiele kalorii.
Można je podawać z różnymi dodatkami, więc liczbę wariantów ogranicza tylko Wasza wyobraźnia!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro