Czas przygotowania: 15 minut

Czas pieczenia: 15 minut

Ilość: 3 porcje

 

 

Składniki

 

450g piersi z kurczaka

150g pieczarek

45g mozzarelli

1 łyżka mieszanki włoskich ziół

pieprz i sól

450g ziemniaków

 

 

Wykonanie

 

1. Frytki przygotowujemy według przepisu, który znajdziecie tutaj.

2. Nastawiamy piekarnik na 220°C (grzanie góra-dół).

3. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

4. Kroimy piersi na mniejsze kawałki. Doprawiamy przyprawami i obsmażamy przez 10 min.

5. Kroimy pieczarki w plastry i podsmażamy je przez 5 min. na patelni po mięsie.

6. Układamy na mięsie pieczarki i posypujemy je startą na tarce mozzarellą.
7. Zapiekamy przez 15 min.i podajemy z frytkami.

Dzisiaj kolejny prosty i ciekawy pomysł na obiad. Poznajcie kurczaka pod pieczarkowo-serową pierzynką.
W przepisie nie ma nic skomplikowanego, więc każdy poradzi sobie z nim bez większych problemów.
Dodatek pieczarek doda zwykłej piersi z kurczaka smaku, a przy tym nie dostarczy Wam zbyt wielu kalorii.
Bo o serze chyba nic nie muszę mówić - w końcu każdy go lubi :)

22/04/2020

Kurczak pod pieczarkowo-serową pierzynką

Aromatyczne orkiszowe placuszki jogurtowe z cynamonem to świetny pomysł na dobry początek dnia!

Przygotowanie trwa niacałe 10 minut, więc jest to świetna opcja nawet dla najbardziej zabieganych:)

Do tego, placuszki smażymy bez tłuszczu, przez co są lekkie i mają niewiele kalorii.

Można je podawać z różnymi dodatkami, więc liczbę wariantów ogranicza tylko Wasza wyobraźnia!

 

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro