Czas przygotowania: 5 minut

Czas pieczenia: 20 minut

Ilość: 1 omlet

 

 

Składniki

 

40g mąki kukurydzianej

50g mleka (u mnie 0,5%)

50g ricotty (u mnie Galbani)

2 jajka

5g erytrolu

100g truskawek/borówek

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 220°C (grzanie góra-dół).

2. Ubijamy krótko jajka z mąką, mlekiem, erytrolem i ricottą. Wylewamy ciasto do żaroodpornej formy.

3. Na ciasto kładziemy pokrojone w plastry owoce.

4. Pieczemy omlet przez 20 min.

Ostatnio testuję sporo przepisów z ricottą i uważam, że kukurydziany omlet z ricottą
to jedna z najsmaczniejszych wariacji z tym serkiem.

Jest to przepis idealny dla fanów pieczonych omletów, ale też świeżych owoców, które tutaj pasują jak ulał :)

Całość tworzy pełnowartościowy i sycący posiłek, który świetnie sprawdzi się zarówno na śniadanie, jak i kolację.

27/05/2020

Kukurydziany omlet z ricottą

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro