Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 20 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
40g mąki kukurydzianej
50g mleka (u mnie 0,5%)
50g ricotty (u mnie Galbani)
2 jajka
5g erytrolu
100g truskawek/borówek
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 220°C (grzanie góra-dół).
2. Ubijamy krótko jajka z mąką, mlekiem, erytrolem i ricottą. Wylewamy ciasto do żaroodpornej formy.
3. Na ciasto kładziemy pokrojone w plastry owoce.
4. Pieczemy omlet przez 20 min.
Ostatnio testuję sporo przepisów z ricottą i uważam, że kukurydziany omlet z ricottą
to jedna z najsmaczniejszych wariacji z tym serkiem.
Jest to przepis idealny dla fanów pieczonych omletów, ale też świeżych owoców, które tutaj pasują jak ulał :)
Całość tworzy pełnowartościowy i sycący posiłek, który świetnie sprawdzi się zarówno na śniadanie, jak i kolację.
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro