Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 8 minut
Ilość: 2 naleśniki
Składniki
20g mąki kukurydzianej
1 jajko
50ml wody
1/2 łyżeczki włoskiej mieszanki ziół
100g naturalnego tofu
15g kukurydzy z puszki
15g czerwonej papryki
1 łyżka sosu sojowego
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię do naleśników.
2. Miksujemy razem mąkę, jajko, wodę i przyprawy.
3. Wylewamy 1/2 ciasta na patelnię i zmniejszamy ogień. Gdy wierzch naleśnika się zetnie (ok. 3 min.), obracamy go na drugą stronę
i smażymy jeszcze przez 1 min. Powtarzamy czynność z drugą połową ciasta.
4. Zagniatamy widelcem tofu z sosem sojowym, po czym łączymy je z drobno pokrojoną papryką i kukurydzą.
5. Układamy na naleśnikach po 1/2 farszu i zwijamy je w krokiety.
Trochę mnie tu nie było, ale to nie znaczy, że w międzyczasie nie powstawały pomysły na nowe dania.
Po prostu brakowało mi czasu i warunków, żeby je Wam pokazywać, ale cieszę się, że już wracam :)
Na pierwszy ogień coś dla fanów wytrawnych naleśników.
Poznajcie kukurydziane naleśniki z tofu - proste w przygotowaniu, pożywne i zwyczajnie smaczne.
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro