Czas przygotowania: 10 minut

Czas smażenia: 8 minut

Ilość: 2 naleśniki

 

 

Składniki

 

20g mąki kukurydzianej

1 jajko

50ml wody

1/2 łyżeczki włoskiej mieszanki ziół

100g naturalnego tofu

15g kukurydzy z puszki

15g czerwonej papryki

1 łyżka sosu sojowego

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię do naleśników.

2. Miksujemy razem mąkę, jajko, wodę i przyprawy.

3. Wylewamy 1/2 ciasta na patelnię i zmniejszamy ogień. Gdy wierzch naleśnika się zetnie (ok. 3 min.), obracamy go na drugą stronę
i smażymy jeszcze przez 1 min. Powtarzamy czynność z drugą połową ciasta.

4. Zagniatamy widelcem tofu z sosem sojowym, po czym łączymy je z drobno pokrojoną papryką i kukurydzą.

5. Układamy na naleśnikach po 1/2 farszu i zwijamy je w krokiety.

Trochę mnie tu nie było, ale to nie znaczy, że w międzyczasie nie powstawały pomysły na nowe dania.
Po prostu brakowało mi czasu i warunków, żeby je Wam pokazywać, ale cieszę się, że już wracam :)
Na pierwszy ogień coś dla fanów wytrawnych naleśników.
Poznajcie
kukurydziane naleśniki z tofu - proste w przygotowaniu, pożywne i zwyczajnie smaczne.

16/01/2023

Kukurydziany naleśnik z tofu

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro