Czas przygotowania: 3 minuty

Czas gotowania: 10 minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

300g mleka 0,5%

30g mąki kukurydzianej

1 owoc persymony/kaki (ok. 250g)

 

 

Wykonanie

 

1. Na średnim ogniu zagotowujemy 200g mleka ze zblendowanym (razem s skórką) owocem*.

2. W reszcie mleka rozpuszczamy mąkę.

3. Gdy mleko zacznie wrzeć, wlewamy płyn z mąką i energicznie mieszamy aż do zgęstnienia (ok. 5 min.).

 

*Możecie odłożyć kilka plastrów do dekoracji :)

W pochmurne dni, nic nie działa lepiej niż smaczny i kolorowy deser!

Moim ostatnio odkrytym roweselaczem jest kukurydziany budyń z persymoną.

Brzmi egzotycznie, ale do jego przygotowania będziecie potrzebowali tylko 3 składników.

Przygotujecie go w kilka minut, a to wszystko smacznie i bez żadnego dosładzania :)

27/01/2021

Kukurydziany budyń z persymoną

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro