Czas przygotowania: 3 minuty
Czas gotowania: 10 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
300g mleka 0,5%
30g mąki kukurydzianej
1 owoc persymony/kaki (ok. 250g)
Wykonanie
1. Na średnim ogniu zagotowujemy 200g mleka ze zblendowanym (razem s skórką) owocem*.
2. W reszcie mleka rozpuszczamy mąkę.
3. Gdy mleko zacznie wrzeć, wlewamy płyn z mąką i energicznie mieszamy aż do zgęstnienia (ok. 5 min.).
*Możecie odłożyć kilka plastrów do dekoracji :)
W pochmurne dni, nic nie działa lepiej niż smaczny i kolorowy deser!
Moim ostatnio odkrytym roweselaczem jest kukurydziany budyń z persymoną.
Brzmi egzotycznie, ale do jego przygotowania będziecie potrzebowali tylko 3 składników.
Przygotujecie go w kilka minut, a to wszystko smacznie i bez żadnego dosładzania :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro