Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 15 minut
Ilość: 3 porcje x 2 naleśniki
Składniki
Naleśniki: Nadzienie:
2 jajka 250g chudego twarogu
120g mąki kukurydzianej 150g skyru (u mnie skyr owocowy z Lidla 0% tłuszczu)
100g mleka (u mnie 0,5%) 60g borówek
120ml wody
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię i miksujemy wszystkie składniki naleśników.
2. Na średnim ogniu smażymy 6 naleśników - po 2 min. od wylania ciasta (gdy pojawią się pęcherzyki na powierzchni) odwracamy naleśnika na drugą stronę i smażymy jeszcze przez 1 min.
3. Blendujemy twaróg ze skyrem na gładką masę.
4. Na środku każdego naleśnika układamy część borówek i 1/6 masy.
5. Składamy ciasto naleśnikowe tworząc sakiewkę.*
*Można do tego użyć np. wąskich pasków skórki z cytryny/pomarańczy lub wykałaczek.
Ostatnio chodziły za mną naleśniki, ale - jak to u mnie - nie mogły być zwyczajne :)
Trochę pokombinowałam i przygotowałam kukurydziane sakiewki naleśnikowe z serem,
które wyglądają tak apetycznie, że aż szkoda je jeść.
Z drugiej strony, są tak dobre, że grzechem byłoby ich nie zjeść :P
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro