Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 4 minuty
Ilość: 6 placuszkó
Składniki
20g mąki kukurydzianej
1 mniejsze jajko
5g erytrolu
50g maślanki (u mnie Mrągowska)
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Mieszamy łyżką wszystkie składniki do uzyskania dość rzadkiej masy.
3. Wylewamy porcje ciasta na patelnię tworząc cienkie placuszki.
4. Smażymy je na średnim ogniu - po 2 min. na każdej ze stron.
Bardzo dawno nie piłam maślanki, więc jak w końcu się do niej dorwałam, to dodaję ją do wszystkiego :P
I bardzo dobrze, bo wspomaga dobroczynną florę jelitową, a przy tym jest lekkostrawna. Postanowiłam wykorzystać ją do przygotowania kukurydzianych placuszków maślankowych
i zupełnie się nie zawiodłam - wyszły pyszne, smaczne i przyjemnie delikatne :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro