Czas przygotowania: 5 minut
Ilość: 1 porcja (wystarczy na 3-4 kanapki)
Składniki
100g kukurydzy z puszki
1/4 czerwonej cebuli
1 żabek czosnku
sól i pieprz
szczypta pieprzu cayenne
Wykonanie
1. Kroimy cebulę i czosnek w drobną kostkę.
2. Odsączamy kukurydzę z zalewy.
3. Blendujemy wszystkie składniki na gładka masę przez ok. 3 min.
Jak już pewnie wiecie, bardzo rzadko jadam kanapki, ale za to uwielbiam wafle kukurydziane. Prawda jest taka,
że mogłabym jeść je non stop, nawet "na sucho", ale czasem dla odmiany lubię posmarować je czymś smacznym. Dzisiaj postawiłam na bardzo prostą w przygotowaniu kukurydzianą pastę kanapkową.
Nie ma zbyt wielu kalorii, a z dodatkiem ulubionych przypraw smakuje wręcz rewelacyjnie.
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro