Czas przygotowania: 5 minut

Ilość: 1 porcja (wystarczy na 3-4 kanapki)

 

Składniki

 

100g kukurydzy z puszki

1/4 czerwonej cebuli

1 żabek czosnku

sól i pieprz

szczypta pieprzu cayenne

 

 

 

Wykonanie

 

1. Kroimy cebulę i czosnek w drobną kostkę.

2. Odsączamy kukurydzę z zalewy.

3. Blendujemy wszystkie składniki na gładka masę przez ok. 3 min.

Jak już pewnie wiecie, bardzo rzadko jadam kanapki, ale za to uwielbiam wafle kukurydziane. Prawda jest taka,
że mogłabym jeść je non stop, nawet "na sucho", ale czasem dla odmiany lubię posmarować je czymś smacznym. Dzisiaj postawiłam na bardzo prostą w przygotowaniu
kukurydzianą pastę kanapkową.

Nie ma zbyt wielu kalorii, a z dodatkiem ulubionych przypraw smakuje wręcz rewelacyjnie.

10/07/2020

Kukurydziana pasta kanapkowa

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro