Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 2 x 12 minut
Ilość: 10 porcji x 10 ciasteczek
Składniki
160g mąki orkiszowej
40g pełnoziarnistej mąki pszennej
2 żółtka jaj
70g erytrolu zmielonego na puder
90g prawdziwego masła (w temperaturze pokojowej)
20g mleka
1 op. budyniu bez cukru (u mnie malinowy, 40g)
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Łączymy wszystkie składniki i zagniatamy ręką jednolite ciasto.
3. Dzielimy ciasto na 2 części. Pierwszą z nich rozwałkowujemy (na ok. 5mm) i wycinamy ciasteczka kieliszkiem do wódki.
4. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 12 minut.
5. W międzyczasie, powtarzamy te same czynności z drugą porcją ciasta.
Co robisz, kiedy w szafie ze słodyczami pustki, a niedługo wpadną do Ciebie goście?
Ja piekę kruche ciasteczka budyniowe bez cukru.
Ich skład jest bardzo prosty, a mimo to smakują wyśmienicie.
To świetny pomysł na domowe słodkości bez grama cukru i tłuszczu palmowego!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro