Czas przygotowania: 15 minut

Czas pieczenia: 2 x 12 minut

Ilość: 10 porcji x 10 ciasteczek

 

 

Składniki

 

160g mąki orkiszowej

40g pełnoziarnistej mąki pszennej

2 żółtka jaj

70g erytrolu zmielonego na puder

90g prawdziwego masła (w temperaturze pokojowej)

20g mleka

1 op. budyniu bez cukru (u mnie malinowy, 40g)

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Łączymy wszystkie składniki i zagniatamy ręką jednolite ciasto.

3. Dzielimy ciasto na 2 części. Pierwszą z nich rozwałkowujemy (na ok. 5mm) i wycinamy ciasteczka kieliszkiem do wódki.

4. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 12 minut.

5. W międzyczasie, powtarzamy te same czynności z drugą porcją ciasta.

Co robisz, kiedy w szafie ze słodyczami pustki, a niedługo wpadną do Ciebie goście?

Ja piekę kruche ciasteczka budyniowe bez cukru.

Ich skład jest bardzo prosty, a mimo to smakują wyśmienicie.

To świetny pomysł na domowe słodkości bez grama cukru i tłuszczu palmowego!

04/01/2021

Kruche ciasteczka budyniowe

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro