Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 4 minuty
Ilość: 1 kromlet
Składniki
1 duże jajko
20g mleka (u mnie 0,5% tłuszczu)
150g pieczarek
2 plastry czerwonej cebuli (ok. 20g)
30g kukurydzy z puszki
20g startego parmezanu
Wykonanie
1. Rozgrzewamy 2 teflonowe patelnię - jedną małą, a drugą do naleśników.
2. Kroimy cebulę w drobną kostkę, a pieczarki w cienkie plastry. Przekładamy do mniejszej patelni.
3. Podsmażamy je razem z kukurydzą, aż do zmięknięcia grzybów (ok. 7-8 min.) i łączymy z parmezanem.
4. W międzyczasie roztrzepujemy widelcem jajko z mlekiem i wylewamy je na patelnię naleśnikową.
5. Podsmażamy omleta na małym ogniu przez ok. 4 min.
6. Układamy farsz na niecałej połowie omleta i zawijamy 2 przeciwległe brzegi ciasta do środka, po czym zwijamy omleta jak krokieta.*
*Tutaj musicie uważać, bo omleta łatwo porwać :(
Ostatnio wpadłam na pyszny pomysł, ale długo zastanawiałam się nad tym, jak go nazwać,
no bo jak znaleźć właściwą nazwę dla hybrydy omleta i krokieta z farszem?
Po namyśle stwierdziłam, że kromlet nadziany pieczarkami brzmi bardzo dobrze.
Smakuje jeszcze lepiej, więc musicie koniecznie przetestować ten przepis! :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro