Czas przygotowania: 10 minut

Czas smażenia: 4 minuty

Ilość: 1 kromlet

 

 

Składniki

 

1 duże jajko

20g mleka (u mnie 0,5% tłuszczu)

150g pieczarek

2 plastry czerwonej cebuli (ok. 20g)

30g kukurydzy z puszki

20g startego parmezanu

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy 2 teflonowe patelnię - jedną małą, a drugą do naleśników.

2. Kroimy cebulę w drobną kostkę, a pieczarki w cienkie plastry. Przekładamy do mniejszej patelni.

3. Podsmażamy je razem z kukurydzą, aż do zmięknięcia grzybów (ok. 7-8 min.) i łączymy z parmezanem.

4. W międzyczasie roztrzepujemy widelcem jajko z mlekiem i wylewamy je na patelnię naleśnikową.

5. Podsmażamy omleta na małym ogniu przez ok. 4 min.

6. Układamy farsz na niecałej połowie omleta i zawijamy 2 przeciwległe brzegi ciasta do środka, po czym zwijamy omleta jak krokieta.*

 

*Tutaj musicie uważać, bo omleta łatwo porwać :(

Ostatnio wpadłam na pyszny pomysł, ale długo zastanawiałam się nad tym, jak go nazwać,
no bo jak znaleźć właściwą nazwę dla hybrydy omleta i krokieta z farszem?
Po namyśle stwierdziłam, że
kromlet nadziany pieczarkami brzmi bardzo dobrze.

Smakuje jeszcze lepiej, więc musicie koniecznie przetestować ten przepis! :)

21/02/2021

Kromlet nadziany pieczarkami

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro