Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 45 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
400g piersi z kurczaka
1/4 selera (ok. 50g)
1 średnia marchew (ok. 80g)
100g passaty pomidorowej
30g czerwonej papryki
1/4 pora
pęczek pietruszki (może być mrożona)
1 łyżeczka soli ziołowej
1/2 łyżeczka pieprzu
1 łyżkia majeranku
liść laurowy, ziele angielskie
1,5l wody
szczypiorek
Wykonanie
1. Doprowadzamy wodę do wrzenia i wrzucamy do niej pokrojone w drobną kostkę mięso.
2. Po 15 min. do wywaru dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę, paprykę oraz selera.
3. Wrzucamy jeszcze pietruszkę, pora, ziele angielskie i liść laurowy. Dodajemy passatę.
4. Gotujemy całość na średnim ogniu przez następne 30 min.
5. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy.
6. Blendujemy gorącą zupę na krem i podajemy go ze szczypiokiem.
Co robimy, kiedy naszej drugiej połowie usunięto ósemkę i nie może otworzyć ust, żeby cokolwiek pogryźć?
Przygotowujemy wtedy pożywne i wartościowe dania w postaci kremów.
Na tę okoliczność, przygotowałam dla Was przepis na wyrazisty w smaku krem warzywny. Sprawdzi się nie tylko w awaryjnych sytuacjach, bo jest to świetny pomysł na sycący obiad, który smakuje naprawdę wyśmienicie!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro