Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 45 minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

400g piersi z kurczaka

1/4 selera (ok. 50g)

1 średnia marchew (ok. 80g)

100g passaty pomidorowej

30g czerwonej papryki

1/4 pora

pęczek pietruszki (może być mrożona)

1 łyżeczka soli ziołowej

1/2 łyżeczka pieprzu

1 łyżkia majeranku

liść laurowy, ziele angielskie

1,5l wody

szczypiorek

 

 

Wykonanie

 

1. Doprowadzamy wodę do wrzenia i wrzucamy do niej pokrojone w drobną kostkę mięso.

2. Po 15 min. do wywaru dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę, paprykę oraz selera.

3. Wrzucamy jeszcze pietruszkę, pora, ziele angielskie i liść laurowy. Dodajemy passatę.

4. Gotujemy całość na średnim ogniu przez następne 30 min.

5. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy.

6. Blendujemy gorącą zupę na krem i podajemy go ze szczypiokiem.

 

Co robimy, kiedy naszej drugiej połowie usunięto ósemkę i nie może otworzyć ust, żeby cokolwiek pogryźć?

Przygotowujemy wtedy pożywne i wartościowe dania w postaci kremów.
Na tę okoliczność, przygotowałam dla Was
przepis na wyrazisty w smaku krem warzywny. Sprawdzi się nie tylko w awaryjnych sytuacjach, bo jest to świetny pomysł na sycący obiad, który smakuje naprawdę wyśmienicie!

13/01/2021

Krem warzywny

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro